WoW!

Semințe de in cu miere pentru imunitate, colon și detoxifiere

Publicat: 16 iun. 2021

Detoxifierea colonului este posibilă cu ajutorul remediilor naturiste. Mierea este unul din alimente miraculoase, recomandate pentru o serie de tratamente. Mierea tratează gripă şi răceala, dar este benefică şi pentru curăţarea colonului de toxine.

Rolurile principale ale colonului

Colonul absoarbe apa şi electroliţii şi depozitează materiile fecale până la eliminarea lor. Mişcările de la nivelul colonului sunt lente, iar iritarea colonului provoacă tulburări gastrointestinale şi, în cele mai rele cazuri, poate duce la cancer.

Colonul absoarbe între doi şi trei litri de apă pe zi, iar curăţarea acestuia de deşeurile alimentare se poate face cu ajutorul remediilor naturiste. Principalele semne ale unui colon iritabil sunt episoadele dese de constipaţie, durerile severe de cap şi senzaţia de arsură în piept (reflux gastroesofagian).

Reţetă de detoxifiere cu miere şi seminţe de in

Ingredientele necesare sunt:

  • o ceaşcă cu apă
  • o lingură de miere organică
  • o lingură de seminţe de in
  • un măr verde

Pentru prepararea acestei reţete tot ce trebuie să faci este să cureţi mărul şi să îl pui împreună cu celelalte ingrediente într-un blender. Sucul obţinut ajuta la însănătoşirea inregului sistem imunitar nu doar a colonului. Această reţetă este recomandată a fi consumată de două ori pe săptămână.

Seminţele de în sunt un important agent anticancer, care datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega 3 reglează fluxul de estrogen. De asemenea, seminţele de în conţin o substanţă care reglează presiunea arterială, au efect energizant, dar sunt o alegere excelentă şi pentru echilibrarea metabolizării grăsimilor şi că sursa de calciu.

În plus, deoarece conţin mai multe fibre alimentare decât celelalte cereale, seminţele de în sunt considerate superalimente, comparabile cu oricare dintre alimentele enumerate mai sus. De aceea sunt recomandate în curele de slăbire, pentru scăderea colesterolului şi pentru prevenirea constipaţiei.

De asemenea, seminţele de în reduc riscul apariţiei cancerului de san, de prostată, de plămâni şi de colon.

Altă rețetă pentru colon

O altă reţetă care foloseşte seminţele de in, indicată pentru slăbit şi curăţarea colonului:

Acest preparat ar trebui consumat zilnic, timp de o lună. Vă va ajuta să slăbiţi în jur de 5 kg, dacă veţi urma şi o dietă sănătoasă, veţi face sport şi veţi bea multă apă (2 l pe zi). Fierbeţi o linguriţă de seminţe de în într-o ceaşcă de apă.

Amestecul este gata când capăta o consistenţă vâscoasă. Strecuraţi lichidul şi beţi-l înainte de micul dejun. Preparaţi doar cantitatea necesară pentru o zi. Aveţi grijă: pentru că are efect laxativ, veţi merge la baie mai des.

Adauga un comentariu