Sanatate

Semințele de dovleac îngrașă? De ce le recomandă nutriționiștii

Publicat: 19 mart. 2021
castron cu semințe de dovleac și dovleac
Semințele de dovleac au efecte benefice și împotriva diabetului

Dovleacul este o legumă de toamnă, iar fiecare dintre noi a mâncat măcar o dată semințe de dovleac.

Întrebarea care a stat pe buzele multora a fost dacă semințele de dovleac îngrașă? Răspunul este mai mult decât îmbucurător.

Astfel, nu doar că nu îngrașă, dar semințele de dovleac reprezintă un adevărat elixir de sănătate, având foarte multe beneficii. Acestea conțin fosfor, mangan, magneziu, fier și cupru, vitamina K și zinc.

Consumate crude sau în combinație cu alte ingrediente, semințele de dovleac ajută sănătatea.

Semințele de dovleac îngrașă: Dieta care te ajută slăbești 6 kilograme în două săptămână

Nutriționiștii susțin că semințele de dovleac, datorită conținutului bogat de vitamine, sunt folosite în diete, ajutându-te să slăbești rapid și să întinerindu-ți corpul. Introduse în alimentația zilnică, semințele de dovleac ajută la reglarea metabolismului și a densității sângelui.

Dieta pe bază de semințe de dovleac trebuie ținută două săptămâni și îți garantează că vei slăbi cel puțin 6 kilograme. Foarte important la această dietă este să mănânci fiecare masă la aceeași oră. Pe perioada celor două săptămâni ai voie să consumi fructe, ceai sau cafea, însă neîndulcite cu zahăr.

La micul dejun, dieta presupune consumul semințelor de dovleac în salate de crudități, aături de morcov, salată verde sau roșii. Semințele de dovleac pot fi combinate dimineața cu iaurt.

La prânz, poți mânca o supă de legume sau de roșii, o salată de ton și orez cu diverse elgume.

La cină, se recomandă să mănânci două fructe, ceai verde, ciuperci la grătar cu brânză degresată sau un iaurt cu semințe de dovleac.

Benefeciile consumului de semințe de dovleac

Semințele de dovleac conțin magneziu, care este sănătos pentru inima. Astfel, un sfert de cană de semințe de dovleac trebuie să știi că ai o jumătate din cantitatea recomandată zilnic de magneziu. Semințele de dovleac reprezintă și o bogată sursp de zinc și doar 14 grame au în compoziția lor 1 mg din mineralul acesta atât de necesar organismului. Zincul susține sistemul imunitar, creșterea celulară, buna dispoziție, simțul mirosului și pe cel al gustului, sănătatea pielii și a ochilor. În plus, zincul asigură și regularizarea nivelului de insulină și susține funcția sexuală la bărbați.

Semintele de dovleac asigură sănătatea prostatei datoritei conținutului lor mare de zinc. Cercetătorii au demonstrat că semințele de dovleac folosite combinat cu extractul de Saw Palmetto (n.r. – palmierul pitic american), sunt foarte bune pentru a ajuta funcționarea normală a prostatei.

Semințele de dovleac au efecte benefice și împotriva diabetului. Astfel, acestea pot să îmbunătățească regularizarea insulinei și să prevină complicațiile diabetice micșorând stresul la nivel oxidativ.

Semințele de dovleac au unul dintre cele mai crescute niveluri de fitosteroli, care sunt similari din punct de vedere structural cu colesterolul din surse animale. Datorita acestor similitudini, fitosterolii pot inhiba absorbția de colesterol din tractul gastrointestinal.

Semințele de dovleac ajută la scăderea colesterolului rău (LDL), scad trigliceride și duc la creșetrea nivelului de colesterol bun (HDL).

Semințele de dovleac asigură sănătatea ficatului și a inimii datorită cantității mari de grăsimi sănătoase și de antioxidanți. Efectul este mai ridicat atunci când combinate cu semințele de in.

Adauga un comentariu