Sport

Semnal de alarmă înainte de Islanda – România! Cum arată gazonul pentru meciul din barajul Euro 2020

Publicat: 19 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal de alarmă înainte de Islanda - România Cum arată gazonul pentru meciul din barajul Euro 2020

Naționala României va avea viață grea în meciul cu Islanda, din barajul pentru Euro 2020. Terenul de pe arena care va găzdui partida nu arată tocmai bine, iar oficialii islandezi fac eforturi pentru a asigura condițiile necesare. Federația din Islanda este cea mai nordică din Europa, iar condițiile meteo nu sunt dintre cele mai bune.
Stadionul Laugardalsvöllur, din capitala Reykjavík, nu beneficiază de instalație de încălzire a gazonului, iar adversara României putea chiar să piardă dreptul de organizare. Cu toate acestea, nordicii au motivat dorința de a organiza partida prin faptul că nu au mai organizat niciodată un baraj.

Președintele Federației Islandeze garantează pentru calitatea gazonului

Cu toate că gazonul este moale după ploaia și zăpada din ultima vreme, președintele Federației Islandeze, Gudni Bergsson, garantează că totul va fi în regulă la ora meciului, în sensul că nu este nimic atât de grav.

„În acest moment, situația e bună. Felicit staff-ul care a făcut o treabă grozavă până acum. În acest moment, suntem optimiști și tocmai pentru că situația este o adevărată provocare pentru noi, am ales să comunicăm constant evoluția lucrurilor”, a spus Bergsson.

În ianuarie, gazonul de pe „Laugardalsvöllur”, din Reykjavík, era plin de apă, după care a fost acoperit cu zăpadă.

Pericolul de pe gazonul stadionului Laugardalsvollur

Pentru a proteja suprafața de joc, cei care se ocupă de stadion au ales să acopere iarba cu un fel de prelată specială.

„Ne-a luat foarte multe săptămâni pentru a ne pregăti corespunzător, pentru că suntem într-o situație unică. În acest moment mai avem trei săptămâni până vine acea prelată specială și până atunci trebuie să ne asigurăm că firul de iarbă este cât mai ferm. Prelata este impermeabilă, dar lasă solul să se aerisească și, în același timp, menține temperatura mai ridicată pentru ca iarba să fie cât mai sănătoasă”, a spus responsabilul cu gazonul, Christian Johansson.

Totuși, islandezii se tem și au făcut și un anunț pesimist:

„E posibil ca echipele să nu poată folosi terenul pentru antrenamentul oficial, dar avem pregătite alte terenuri, atât în aer liber, cât și acoperite. Problema este însă că, și în aceste condiții, iarba ar putea arăta destul de rău, dar important e ca aceasta să fie sănătoasă și să nu pună în pericol sănătatea jucătorilor”, a spus Johansson.

România va juca primul meci din barajul pentru Euro 2020, cu Islanda, pe 26 martie, de la ora 21:45.

 

Adauga un comentariu