La psiholog

5 semne care arata ca jobul tau este toxic

Publicat: 12 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 semne care arata ca jobul tau este toxic
Semne ca jobul tau este toxic

Semne ca jobul tau este toxic. Colegi de neatins, muncă insurmontabilă sau mediu toxic, uneori este nevoie de puțin pentru a ne strica moralul. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, înseamnă că este timpul să părăsiți acest mediu toxic și să vă schimbați locul de muncă.

1. Vi se face rau mereu cand va ganditi ca a doua zi trebuie sa mergeti la munca

Da, este în regulă să nu vă placă luni, dar dacă vă gândiți mereu daca să mai mergeți la muncă în fiecare zi, chiar și după o vacanță lungă, asta înseamnă că trebuie să vă puneți la îndoială jobul. Are legătură cu relațiile cu colegii și cu numeroasele conflicte pe care le provoacă? Mediul ne influențează foarte mult productivitatea, ceea ce poate afecta moralul pe termen lung. Sau poate este mai mult o problemă de sarcini? În acest caz, nu ezitați să discutați cu șeful dumneavoastră. Poate aveți nevoie de noi provocări sau, dimpotrivă, să delegați o parte din sarcini. Un alt factor care spune multe despre toxicitatea locului de muncă: nevoia de a acoperi greșelile cuiva. Minciuna pentru a proteja un coleg indică faptul că vă aflați într-un mediu de lucru foarte prost.

2. Esti mereu obosit

Câteva studii au arătat ca stresul cronic are un impact grav asupra sistemului nostru imunitar. Slăbit de relațiile suprasolicitate sau toxice, prinzi literalmente tot ce trece pe langa tine, de la răceli până la tulburari gastrointestinale.

3. Semne ca jobul tau este toxic. Aveti mereu probleme digestive

Aveți frecvent probleme digestive, de la simple dureri de stomac până la diaree? Este posibil să suferiți de sindrom de colon iritabil, dar poate fi și un semn că suferiți de stres. O mică tensiune poate fi benefică pentru productivitatea noastră, dar dacă are un impact asupra sănătății tale, înseamnă că ești mult prea stresat. Nu, a suferi de dureri de stomac în mod regulat înainte de a merge la serviciu nu este normal! Trebuie să găsiți o modalitate de a elibera presiunea. Sportul vă poate ajuta pe termen scurt, dar trebuie să vă puneți la îndoială și volumul de muncă. Stresul vă poate influența și pofta de mâncare. Unii își vor vedea apetitul redus drastic, alții vor constata că anxietatea lor cronică este sursa foamei lor emoționale.

4. Nu ai un somn bun

Adesea ai tendința să te trezești noaptea și să te gandesti la toate sarcinile pe care trebuie să le faci a doua zi la serviciu? Este un semn de suprasolicitare. Fiind hiper-conectat (chiar și în afara orelor de lucru) și îți petreci viața în spatele ecranelor, creierul tău are probleme in a se opri.

5. Semne ca jobul tau este toxic. Libidoul tau este scazut

Libidoul nostru este strâns legat de activitatea noastră. Deci, dacă o viață sexuală împlinita îți îmbunătățește productivitatea la locul de muncă (știința o spune), un loc de muncă toxic îți va influența negativ libidoul. Suprasolicitate de munca lor și de stresul cronic, unele persoane observă o scădere serioasă a dorinței sexuale. Conform mai multor studii, producția noastră de hormoni este influențată de stres. Pentru a simți dorința, trebuie să atingem un anumit nivel de relaxare.

Adauga un comentariu