Local

Senatorul de Iași Diana Șoșoacă, despre ședința din Senat privind autonomia Ţinutului Secuiesc: „Oameni buni, asta înseamnă fărâmițarea României!” – VIDEO

Publicat: 29 dec. 2023
_____ Vizualizări 23 Comentarii
Senatorul de Iași Diana Șoșoacă despre ședința din Senat privind autonomia Ţinutului Secuiesc Oameni buni asta înseamnă fărâmițarea României - VIDEO
Senatorul de Iași Diana Șoșoacă la BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE de vineri, 29 decembrie 2023, senatorul de Iași Diana Șoșoacă a făcut o serie de dezvăluiri incredibile, chiar șocante, față de ședința hibrid ce vizează cele 3 proiecte de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, depuse de mai UDMR.

„Azi noapte am fost anunțată astăzi o avem ședință la Senat pentru cele 3 proiecte de legi depuse de către UDMR. Și de fapt nu e vorba de nici o autonomie a Ținutului Secuiesc, autonomie culturală, daca o le citiți pe-ndelete o vedeți este de fapt o autoguvernare și o divizare a autonomiei în foarte multe părți, pentru unul dintre proiecte menționează daca sunt 200 de persoane care se autodeclara – atenție – nu ar fi pe arbore genealogic de o anumită etnie! Daca se declară aparținând unei minorități, pot își facă o entitate care își facă autoguvernare.

Oameni buni, asta înseamnă fărâmițarea României ! Și atenție! Este un pericol și la adresa celorlalte state europene pentru acești UDMR-iști, daca o uitați în expunerea de motive, menționează și alte etnii din alte tari care își doresc aceasta autonomie, pe modelul unora și altora. Nu! Este o minciuna, pentru nu au încă aceasta autonomie, dar am impresia ei inițiază acest experiment în Romania.

Toți senatorii și deputații știau sunt în vacanță, iar ei vin și spun nu este vacanțăPai cum nu este? înainte de Crăciun ați spus a fost ultima ședință și s-a încheiat sesiunea. Acum, ceea ce vedeți filmat de ei oficial, vedeți trunchiat. Pentru nu se aud discuțiile din sală, nu lăsa! Nu se înțeleg discuțiile dintre oameni, nu se vede mișcarea din sală!

știți este foarte tare stai în ultima bancă, pentru se vede și observă tot și am putut le arăt oamenilor, asta îi deranjează pe ei, de ce Diana Șoșoacă explică procesul legislativ, de ce explic toate procedurile… Nu vii aici doar comentezi și, rog, cum face domnu Simion, el doar face circ pe acolo.. Nu! Tu trebuie le explici oamenilor ce se întâmplă în sală.

Trebuie explici pentru oamenii trebuie educați! Trebuie educați politic și trebuie înțeleagă pe urmă, când se uită la televiziunile main stream ce se vorbește și de ce se spun acele minciuni și înțeleagă este o minciună!”, a spus liderul S.O.S. România Diana Șoșoacă.

Senatorul de Iași Diana Șoșoacă: „Actorul principal, cel care a făcut inițiativele, nu a fost prezent”

Liderul partidului S.O.S. România, Diana Șoșoacă a povestit în cadrul ediției BZI LIVE despre cum a procedat în timpul ședinței din Senat pentru a le reaminti celor de la UDMR cine au fost cei care au salvat Budapesta în anul 1919, gest care nu a fost văzut cu ochi buni chiar de reprezentanții poporului român.

„Așa , ei au fost foarte deranjați.. Au crezut sunt prin Bucovina și nu vin, însă am rămas siderată  văd actorul principal, cel care a făcut inițiativele, nu a fost prezent. Nici un membru UDMR! Toți au fost lipsa, desi a fost o ședință hibrid. Procedural nu putea fie ținută hibrid pentru nu este stare de urgenta, atenție! Nu este pandemie! Asta s-a folosit în plandemie. Nu aveau de ce facă o astfel de ședință hibrid. Pai cum, eu am făcut 10 ore ajung, puteau și ei… Puteau își ia și bilet de avion, care este gratuit! Biletele de avion dusîntors pentru ședințele din București sun gratuite! Se merge cu TAROM! Biletele de tren sunt gratuite!

Deci, în orice caz, pe surse am aflat s-a și demonstrat ulterior după luările mele de poziție, UDMR-ul nu a vrut vina în Senatul României pentru a nu avea o confruntare cu Diana Șoșoacă. Le este frică de Diana Șoșoacă! De ce? Pentru acestea au fost niste inițiative la care eu le-am adus Constituția în limba maghiară, m-am gândit nu înțeleg limba româna și le-am adus și opinci românești care au fost puse cândva în Parlamentul din Budapestei. Și, o rămâneți siderați, au luat foc toți și au spus un asemenea comportament este inacceptabil, nu este demn de un senator.. Deci dați seama aceștia sunt mana în mana cu UDMR -ul. Pai cum adică, în loc fiu mândru de un act istoric al României, noi am eliberat Budapesta, n-au fost în stare se elibereze… Pai e un act istoric și tu nue ști mândru și iei apărarea UDMR-ului? Și am zis e momentul punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta! Dar până atunci, le pun eu pe scaunele voastre!

Deci ei știau, erau siguri o le fac ceva ! Pai ce? Le dădeam tricolorul României cu opincile. Ei nu sunt români? N-ar fi trebuit mulțumească națiunii române în 1919 i-am eliberat și, asta este, le-am pus opincile!”, a declarat senatorul Diana Șoșoacă.

Senatorul Diana Șoșoacă: „Domnul Fenechiu este și etnic maghiar și are birou de avocatură în Budapesta”

De asemenea, în emisiunea BZI LIVE, senatorul Diana Șoșoacă atrage atenția asupra unui aspect pe care puțină lume îl cunoaște și anume afacerile mai ascunse ale senatorului Cătălin-Daniel Fenechiu.

„Domnul Fenechiu, după ce a văzut aduc opincile, a luat atitudine și foarte nervos mi-a spus sunt acte de mahalagism și este inacceptabil ne punem rău cu Ungaria, deși până atunci spuneau inițiativele astea au venit din Ungaria și este o bătaie de joc la adresa României, este un atac și așa mai departe… Ălora nu le-a făcut observație, nu? În schimb mie mi-au făcut observație am adus opinci și este inacceptabil îi jignim pe maghiari! Cum îi jignim? Jignesc maghiarii când au fost salvați de români? Pai în primul rand, UDMR-ul îi jignește prin lipsa lor din Parlamentul României! și maghiarii plătesc taxe și impozite îi reprezinte! De ce nu au fost aici? De ce au luat câțiva legătura prin telefon? Pentru ce? Și au spus numai tâmpenii!

Și domnul Fenechiu foarte supărat… Evident eu i-am reproșat o chestie pe care puțină lume o știe, domnul Fenechiu este și etnic maghiar și are birou de avocatură în Budapesta.

Deci mai lăsăm prostiile astea în care facem pe naționaliștii români, dar avem cabinete de avocatură în Budapesta…

Băi, nu e nimic rău ai cabinet de avocatură și în Viena, și în Paris și peste tot, bravo tie! , dar nu iți bate joc de România și poporul român! Nu atenta la integritatea teritorială, la onoarea și verticalitatea poporului român! El și așa e un popor care nu e iubit de politicieni! E un popor părăsit, este un popor alungat.. este un popor divizat, manipulat, nu cred există în istoria lumii un popor mai amărât ca poporul român și mai supus exterminării și segregării și așa mai departe…”, a conchis Diana Șoșoacă.

Comentarii
Adauga un comentariu