Actualitate

Senatorul de Iași și președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă, despre proiectul Neptun Deep din platoul BZI LIVE: „De câte ori am avut prejudicii, de câte ori am fost sclavizați, nu există să nu dai de numele Austriei”

Publicat: 23 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Senatorul de Iași și președintele S.O.S. România Diana Șoșoacă despre proiectul Neptun Deep din platoul BZI LIVE De câte ori am avut prejudicii de câte ori am fost sclavizați nu există să nu dai de numele Austriei
Senatorul de Iași și președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă la BZI LIVE

Senatorul de Iași și președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă, a fost prezentă în platoul BZI LIVE vineri, 23 iunie și a discutat despre proiectul Neptun Deep și toate câte se ascund în spatele acestei afaceri. Așadar, se pare că în 2027 ar urma să fie extrase primele cantități de gaze din Marea Neagră prin proiectul Neptun Deep, productia estimată fiind de aproximativ 30 de ori mai mare decât cererea anuală care acoperă 4,3 milioane de gospodării, conform reprezentanților OMV Petrom.

Reamintim totodată că în urmă cu o zi OMV Petrom și Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep.

„Este o afacere care durează de zeci de ani. Prospecţiunile din Marea Neagră au fost făcute încă de pe vremea lui Ceasuescu, şi cred că din anii ’50-’60, când evident, marile puteri – SUA şi Rusia, atunci erau URSS – şi am să vă rog să faceţi foarte mari diferenţe între URSS şi Rusia… Atenţie! Rusia nu mai e ce a fost URSS-ul! Şi nu o spun eu, ci experţii internaţionali, care au şi murit subit aşa, pentru ceea ce au spus…

Acum, în timp ce se făceau aceste prospecţiuni, a existat un general care a vândut toate actele secrete ale României despre Serviciile Secrete, despre vestitul Departament 0 – fantomele, care să ştiţi că mai există câteva, asta pentru amatori -. Şi să ştiţi că atunci au dispărut şi toate datele despre resursele naturale ale României. Se ştia ce se afla în adâncul Mării Negre. Iar Exxon-ul a venit şi a încercat să încheie un contract cu Ceauşescu, atenţie!

Iar din anii 90 până în 2007 când am intrat în UE, enorm de multe firme din industria petrolieră din România erau din Rusia! Erau ruseşti! Ei au preluat o mare parte, şi inclusiv din industria românească, care a fost pusă pe butuci. Deci guvernele anterioare aveau relaţii foarte bune cu anumite companii din Rusia, cu tot felul de bancheri în investitori şi afacerişti, care au afaceri şi în SUA. Şi ruşii o duc foarte bine acolo! Oligarhii, atenţie, aduceţi-vă aminte că a exsitat o acţiune de eliminare a oligarhiei făcută de Putin…”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă în platoul BZI LIVE: „E o mare afacere, se dau foarte multe șpăgi”

Din platoul BZI LIVE, președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă a prezentat culisele proiectului OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, și Romgaz, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, ce au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep.

„Hai să ne mai aducem un pic aminte şi din trecut, pentru că e o abureală şi m-am cam săturat! Americanii sunt fraţi cu oricine când au interes! Când nu are, îşi baga toţi câte un cuţit în spate, nu au nici o problemă! Iar asta e ipocrizie, care ştiţi pe ce se bazează? “Uită prostii..”. Dar uite că unii dintre prosti îşi mai amintesc. Atenţie, eu am venit cu un motto “Noi nu iertăm, noi nu uităm, noi suntem pedeapsa voastră!” . Atenţie ce vă spun, că nu toţi suntem proşti! Şi nu toţi avem memoria scurtă! Unii dintre noi citim foarte mult şi unii dintre noi avem curajul de a expune adevărul aşa cum arată el de-a lungul zecilor şi sutelor de ani!

România este folosită. Deci vă daţi seama ce afaceri se derulează între Exxon şi Romgaz… Exxon va primi 1,6 miliarde de dolari, iar Romgaz se va alege cu 50% din Neptun Deep, perimetrul unde ar fi gaze de minimum 40 de miliarde de dolari la preţul actual al gazelor. Cealaltă parte de 50%, cui aparţine? OMV Petrom!

Dacă o să vă uitaţi în istoria României, de câte ori am avut prejudicii, de câte ori am fost sclavizați, nu există să nu dai de numele Austriei!

Este foarte clar că au existat încercări de preluare a zonei Insulei Şerpilor, tot aici ne-am raportat… şi canalul Bâstroe şi adâncirea lui are legătură cu asta… Ar trebui să vă povestesc din cele mai vechi timpuri şi până acum, pentru că a fost şi este o infracţiune în formă continuată. Ar trebui să nu existe prescripţie la această infracţiune.

Ceauşescu şi-a dat seama că va fi tras pe sfoară. Nu a vrut să dea resursele României şi să ştiţi că ar fi avut capacitatea, dacă ar mai fi trăit, probabil în 5 ani, din câte am înţeles de la specialiştii cu care a lucrat şi acum lucrează cu mine, se dezvoltă tehnologia şi am fi putut să extragem noi tot! Interesant, nu? Poate chiar şi mai curând.

Şi uitaţi-vă la investiţiile Exxon şi Petrom, care nu au fost făcute degeaba. Şi cum guvernele României, toate au creat premisele, în afară de cel al lui Dragnea. Din păcate, când ajungi la putere, te apuca mânia puterii.

E o mare afacere, se dau foarte multe șpăgi. Există acum o plângere la DNA făcută de către o persoană fizică… Romgazul a şi fost intervievata, procurorii DNA au cerut documente de la compania cu capital de stat majoritar Romgaz, încă mai avem Romgazul al nostru.. Există o tranzacţie din august 2022 cu firma americană Exxon pentru perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră. A fost întrebat Romgazul dacă este adevărat şi au confirmat acest lucru.. Şi au menţionat că li s-au cerut toate actele şi informaţiile cu privire la această tranzacţie. Există o persoană fizică care a sesizat organele DNA-ului şi bineteles că acum se aruncă vina în spatele DNA-ului, că va bloca acest proiect. Romgazul nu a menţionat nimic mai mult, a spus că este o anchetă în desfăşurare. Şi să ştiţi că nu trebui condamnaţi, pentru că aşa e normal. Aceasta este atitudinea unei persoane anchetate.

Neptun Deep are reverberaţii inclusiv în guvernul Mugur Isărescu, dacă va mai aduceţi aminte.. Toţi sunt băgaţi în Neptun Deep! „, a conchis Diana Șoșoacă la BZI LIVE.

Comentarii
Adauga un comentariu