Prima pagină » Titlurile zilei » Senatorul Maricel Popa își face campanie electorală cu realizările primarilor. „A fost cu sufletul lângă noi, e șeful nostru”

Senatorul Maricel Popa își face campanie electorală cu realizările primarilor. „A fost cu sufletul lângă noi, e șeful nostru”

16 feb. 2023, 02:00, 12 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Senatorul Maricel Popa își face campanie electorală pe spatele primarilor din comunele ieșene. Acesta anunță cu surle și trâmbițe reușitele altora, atribuindu-și din merite

Senatorul „de carton” al Iașului, Maricel Popa (PSD), încearcă să dreagă busuiocul, după ce s-a zbătut la finalul anului 2022 să îngroape județul. Acesta a anunțat atunci, într-o conferință de presă, că dorește să facă o plângere penală împotriva Aeroportului Internațional Iași. Maricel Popa a susținut că este nemulțumit de optimizarea de proiect pe care a adoptat-o conducerea aeroportului.

Deși nu este de competența lui, falimentarul din județ își dă cu părerea în orice proiect de-al Consiliului Județean Iași. Între timp, se pare că acesta a furat startul campaniei electorale. Senatorul a început o amplă campanie de promovare pe o platformă de socializare, în care sunt descrise „realizările” sale. Acesta își felicită colegii de partid pentru realizările la care se pare că nu a participat decât cu sufletul.

Maricel Popa

Senatorul își atribuie meritele altor primari

Senatorul Maricel Popa își face campanie electorală cu realizările primarilor

Captura de ecran cu postarea lui Maricel Popa

Se pare că la București, Maricel Popa a fost doar ca ghid turistic

Recent, „țeparul Iașului” a schimbat strategia, începând să se laude pe spatele colegilor de partid. Mai exact, primarul comunei ieșene Fântânele, Sorin Chelariu (PSD), a fost ridicat în slăvi de șeful de partid, Maricel Popa, pentru reușita de a aduce o finanțare de peste 700.000 de lei în comunitatea pe care o administrează. Senatorul nu a rezistat și a început să le transmită urmăritorilor faptul că este preocupat în continuare de modernizarea comunităților locale și continuă să aducă investiții în județ.

„Continuăm să aducem investiții în județ! Sorin Chelariu, primarul comunei Fântânele, a semnat astăzi (n.r. –13 februarie 2023) două contracte de finanțare, în valoare de peste 700.000 de lei. Cu acești bani vor fi reabilitate corpul D al Școlii Profesionale și clădirea primăriei. Suntem preocupați în continuare să modernizăm comunitățile locale din dorința de a face pași cât mai accelerați pentru a aduce mediul rural la un nivel așteptat de ieșeni.

Felicitări primarului Sorin Chelariu pentru modul în care a înțeles că funcția administrativă înseamnă sacrificii și este permanent în căutare de resurse financiare pentru modernizarea drumurilor, școlilor, grădinițelor și dispensarelor, dar și pentru racordarea comunității la rețelele de utilități”, s-a lăudat senatorul Maricel Popa pe platforma de socializare.

De fapt, finanțarea cu care se laudă este una prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar senatorul PSD a contribuit doar ca ghid turistic pentru Sorin Chelariu, primarul comunei Fântânele. Practic, Maricel Popa i-a ghidat pașii prin capitală din cauza faptului că primarul din Fântânele nu cunoștea zona. Interesant este faptul că „falimentarul de la Iași” postează din ce în ce mai multe texte cu iz de campanie electorală, campanie pe care o face pe spatele colegilor.

„El (Maricel Popa – n.r.) ne-a sprijinit! A fost lângă noi și ne-a susținut în ideea de a depune proiectele, să nu pierdem momentele de depunere. A fost cu sufletul lângă noi! E șeful nostru! Când am fost notificat pentru semnarea contractelor, eu necunoscând Bucureștiul, m-a ajutat, am mers acolo. Ne-a stimulat, ne-a ajutat, procedura nu a fost chiar simplă”, a precizat Sorin Chelariu, primarul comunei ieșene Fântânele.

Așadar, senatorul Maricel Popa își face campanie electorală cu realizările primarilor. În ceea ce privește finanțarea de 834 de mii de lei prin PNRR, aceasta include reabilitarea energetică a primăriei din localitate, dotarea cu sistem de monitorizare pentru clinica medicală din comuna Fântânele, dar și reabilitarea energetică a Școlii Profesionale Fântânele – Corp D. Precizăm faptul că directorul instituției de învățământ este chiar soția primarului Sorin Chelariu (PSD).

Primaria comunei iesene Fantanele

Comuna Fântânele va beneficia de finanțare în cadrul PNRR

Senatorul Maricel Popa face circ pe unde apucă

Maricel Popa

”Falimentarul” Iașului a furat startul campaniei electorale

Anul trecut, „țeparul Iașului” s-a apucat de decopertat asfaltul, cu mâinile goale, de pe drumul Iași – Suceava. Acesta a adus acuzații grave actualei conduceri a CJ Iași, pretinzând că axa rutieră strategică din regiunea de nord-est este un proiect realizat în bătaie de joc. În timpul în care acesta era președinte al CJ Iași a realizat doar 0,6 la sută din proiect.

Neînțelegerile politice scot la iveală problemele unui proiect de mult tărăgănat. Senatorul Maricel Popa acuza atunci Consiliul Județean (CJ) Iași de proasta execuție a drumului Iași – Suceava și de calitatea proastă a materialelor folosite.

Vicepreședintele CJ, Marius Dangă, a oferit asigurări precise cu privire la calitatea drumului și la recepția acestuia. Stratul de binder pe care Maricel Popa îl rupea cu mâna din drumul județean era, de fapt, o soluție provizorie pentru a menține circulația pe anumite porțiuni de drum. Drumul din localitatea Prisăcani a fost tot o promisiune politică a senatorului, dusă la bun final de către actualul CJ Iași. În comunele unde acesta a putut specula și politiza, Maricel Popa nu a făcut rabat de la acuzații, indignare și exagerare.

Maricel Popa este cercetat și pentru „tunul” de 13 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Iași și Consiliului Județean Neamț, prin achiziția spitalului mobil de la Lețcani.

În cazul afacerii coordonate de „țeparul județului Iași”, proiectul a fost compromis din fașă, de la modul în care s-a organizat și desfășurat licitația și până la calitatea îndoielnică a aparaturii, instalațiilor electrice, instalațiilor de oxigen care au făcut ca spitalul să nu poată funcționa pe toată durata pandemiei. Procurorii DNA au intrat pe fir, investigând fapte de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și zădărnicirea combaterii bolilor.

Senatorul „de carton” al Iașului, Maricel Popa, își face campanie electorală cu realizările primarilor, susținându-i cu „sufletul” și adunând laurii unei munci pe care, de fapt, au făcut-o alții.

Comentarii
  • Întrebarea mea este…. Când justiția își va face treaba și acest escroc va fi arestat? Când va plăti pentru jaful secolului, spitalul de campanie,și pentru restul devalizarilor??? Că dosarele cumătrului Ciorăpel au intrat la apă… Halal justiție românească cu salariile și pensiile nesimțite de zeci de mii de lei pe lună…

  • Meditativul de Iași

    Se știe ARAGAZ E UN BORFAȘ !

  • Din pacate, nu ajunge ca e el un borfas, mai are scosi la inaintare rateurile de consilieri locali si judeteni care reposteaza pe paginile lor “realizarile” sefului si stau la cotitura cu comentarii intr-un limbaj grobian, atacand si lucrurile bune care se fac, dar si pe oamenii care nu le-au facut jocurile murdare si nu sunt nici implicati in politica.

  • ciordacu eșuat

    Da a început eșuatu excroc campania golăneală de ajunge să dezvolte iașul cu alte containere de mii de euroi doar pentru familia sa că pentru populime „ciocu mic ” cine dracu mai alege un schelet de excroc–-sau poate vrea să aibă pretini pentru pachrțele cînd va fi internat pe dr. vicol––

  • Marcel Popa a împărțit spaga cu primarul comunei Tibana , Rotaru Gheorghe. La data de 03.08.2020, au cumparat o bucata balast 289.392.17 lei . In comuna Tibana nu a ajuns nici o bucata de balast, banii fiind împărțiți in trei ( Marcel Popa, Rotaru Gheorghe si firma care a facturat )

  • Meditativul de Iași

    Și nemernicul are și trompeta ciumată Gachi Găbițu, care revarsă lături asupra unor oameni ce fac mult bine Iașului . Lui Gachi îi mai trebuie o găleată cu materie maro.

  • popa si butnariu, cand vor fi cercetati pentru falimentul firmei constructii feroviare? Chiar nu stie DNA ul cum au devalizat ?

  • Interesul cetateanului, unde e????

    Da….astazi PSD, maine PNL……AUR si asa mai departe.
    Dar pentru cetateni cand lucrati? Cand scoate la iveala toate neregurile conducerii ,indiferent de culoarea politica? Alexe Costel este cinstitul Iasului? Nu cumva are si el ceva dosare?
    cand va conta cetateanul?
    As fi foarte curios sa vad ca acest mesaj este si postat.

  • Se spune ca presa e o sursa pentru procurori, un rahat, procurori se sterg la fund cu investigatiile voastre. Asta pentruca voi, ziaristii sunteti niste papagali. Protejati pe unul ca Movila, un bandit, protejati procurorul carea abuzeaza minore…voi nu sunteti seriosi

  • Anton,dacă ai așa informații ,de ce nu faci denunțuri ?

  • Alba ca Zapada

    Lăsați scheletii din dulap ai oamenilor…

  • PENALII Chirica si Alexe ne mint in fata ca niste infractori inca neincarcerati ce sunt :

    Am gasit pe un alt ziar local, schita cadastrala peste imaginea de pe Google Mapp, cu terenul pe care se laudau cei doi PENALI Chirica si Alexe ca l-au gasit pentru a construi cladirea Operei, si ce sa vezi :
    FRAUDA ziua in amiaza mare !
    Dimensiunile din schita sunt : Lungime – 143,85 m, o latura si 139,64 m, cealalta latura ;
    Latime – 68,31 m, la strada si 66,98 m in curtea interioara.
    Pentru ca esteun dreptunghi cu laturi inegale, impartim suprafata in doua triunghiuri aproximativ dreptunghiulare si le aflam suprafata cu mare aproximatie, astfel :
    aria triunghiului dreptunghic este ( Baza x Inaltimea ) / 2.
    Asadar inmultim ( 68,31 x 143,85 ) / 2 = 9826, 3935 / 2 = 4913, 675 mp, un triunghi ;
    apoi ( 66,98 x 139,64 ) / 2 = 9353, 0872 / 2 = 4676, 5436 mp, al doilea triunghi.
    Adunand suprafetele celor doua triunghiuri rezulta o suprafata apropiata de realitate, egala cu 9589, 74 mp.
    FURTUL pe fata este de 2410,26 mp din cei 12 mii de metri patrati despre care PENALII Chirica si Alexa minteau cu tupeu de viitori puscariasi, crezand ca iesenii nu stiu putina geometrie plana.
    Acum se plang ca le trebuie si parcare subterana si nu le ajung banii. Preobabil ca vor ,,parcare subterana de opera’’ precum scaunele ,,de opera’’.
    Cu alte cuvinte, voi sesiza organele competente sa inceapa déjà ancheta in dosarul déjà pregatit, pentru ca FRAUDA a debutat oficial si fara dubii.
    Daca terenul ar fi avut suprafata de 12 mii de metri patrati, ar fi fost loc si pentru o parcare de 2410 metri patrati cu o mica investitie, fara parcare subterana la care sa lucreze firmele celor doi PENALI, Chirica si Alexe.
    V-am promis ca va bag la beci ESCROCILOR si ma tin de cuvant.
    PUSCARIA va asteapta, PENALILOR Chirica si ALEXE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *