National

Senatorul PNL Vergil Chițac nu mai are dosar penal pentru zădărnicirea bolilor! A fost bolnav de COVID

Publicat: 07 iul. 2020
Vergil Chițac
Vergil Chițac

Senatorul PNL Vergil Chițac nu mai are dosar penal pentru zădărnicirea bolilor. Senatorul PNL care s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi care a intrat în contact cu mai multe persoane, susţine, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că procurorii au dispus clasarea dosarului în care era acuzat de zădărnicirea bolilor.

Senatorul PNL Vergil Chițac nu mai are dosar penal pentru zădărnicirea bolilor

Conform postarii publicate pe o pagină de socializare, senatorul PNL nu mai are dosar penal. Procurorii au decis clasarea dosarului penal. Dosarul penal era deschis în rem în lună martie. Acesta viza infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor.

”Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului în rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovadă incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică.

Aveți încredere!”, scrie Chițac pe Facebook.

Procurorii au deschis în lună martie un dosar penal în rem

Conform declaraţiilor de la acea vreme, Procurorii de la Parchetul General au deschis în lună martie un dosar penal în rem. Dosarul penal viza infractiunide zădărnicire a combaterii bolilor. Ciudat este faptul că dosarul a fost închis, dacă e să ţinem cont de faptul că senatorul Vergil Chițac a infectat mai multe persoane cu coronavirus.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Vergil Chițac îi certă pe cei care îl acuzau că are coronavirus, spunând că e doar răcit

Culmea ironiei este reprezentată de faptul că senatorul PNL, Vergil Chițac îşi certa ‘fanii’ care îl acuzau pe reţelele de socializare de faptul că este infectat cu noul virus din Wuhan. Acesta susţinea că este doar răcit şi că nu poate fi vorba de nicio infectare cu COVID-19. Penibilul continua în momentul în care acesta a fost confirmat cu coronavirus şi a refuzat să fie transportat cu izoleta, aşa cum era normal.

„Eu cred că a fost o campanie de presă întreținută în mod voit împotriva mea pentru a mă discredita politic. Artizanii acestei campanii de presă eu îi văd în interiorul PSD, și central, dar în primul rând din rândul PSD-ului local (filiala Constanța – n.red.)”, spune senatorul PNL.

În concluzie, ce pretenţii poate avea statul român ca românii simpli să respecte regulile, atunci când de la centru cei care ne conduc aleg să nu le respecte. Putem vorbi ca, în complicitate cu sistemul juridic care îi scoate ”basma curata” guvernanţii noştri par să dea dovadă de o arogantă ieşită din comun.

Adauga un comentariu