Local

Sensuri unice pe străzile din Iași. Lista completă a arterelor unde s-a modificat traficul rutier

Publicat: 28 ian. 2022
Mașini aflate în trafic în zona Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din municipiul Iași
Comisia de Circulație a avizat în cursul anului trecut mai multe sensuri unice pe străzile din Iași, proiecte ce au ajuns și la Poliția Rutieră

Primăria a luat în calcul mai multe sensuri unice pe străzile din Iași, proiecte analizate în cursul anului precedent. Comisia de Circulație din Primăria Iași a avizat noile măsuri de circulație pentru fluidizarea traficului rutier din municipiu

Mai multe străzi din Municipiul Iași au fost transformate în artere cu sens unic de circulație. Proiectele discutate de autoritatea locală au ajuns la Poliția Rutieră din municipiu pentru a fi avizate. În calcul au intrat mai multe artere din cartierele orașului. Implementarea acestor sensuri unice a fost inclusă și în planul legat de aprobarea rapoartelor pentru anul 2021 privind stadiul realizării măsurilor din Planul de calitate a aerului în municipiul Iași pentru PM10.

Sensuri unice pe străzile din Iași

Conform raportului, municipalitatea a impus sens unic pe strada Nicolae Gane, de la intersecţia cu strada Lascăr Catargi, sens de coborâre, până la intersecţia cu strada Logofăt Tăutu. Un alt sens unic a fost instituit pe strada Nicolae Gane, de la intersecţia cu strada Logofăt Tăutu, pe sens de coborâre, până la intersecţia cu strada Vasile Conta. Tot în zona respectivă a fost instituit sens unic pe strada Logofăt Tăutu, de la intersecţia cu strada Nicolae Gane până la intersecţia cu strada Lascăr Catargi.

Un alt sens unic este cel de la strada Lascăr Catargi, de la intersecţia cu strada Vasile Conta, pe sens de urcare, până la intersecţia cu strada General Henri Mathias Berthelot. Prin decizia Comisiei de Circulație s-a instituit sens unic pe strada Vasile Pogor, de la intersecţia cu bulevardul Carol I, sens de mers până la intersecţia cu strada Nicolae Gane.

Sensuri unice și pe alte străzi din Iași

Comisia a mai aprobat un sens unic pe strada Gheorghe Săulescu, de la intersecţia cu strada Sfântul Petru Movilă, sens de urcare, până la intersecţia cu strada Costache Negruzzi. De asemenea, s-a impus sens unic pe strada Arhitect G. M. Cantacuzino, de la intersecţia străzilor Cloşca şi Iordache Lozonschi, sens de mers până la intersecţia cu strada Colonel Langa.

Totodată, s-a luat decizia ca pe strada Zimbrului, sens de mers de la intersecţia cu strada Sfântul Lazăr până la intersecţia cu strada Melodiei, să fie sens unic. Comisia a decis să fie sens unic și pe strada George Emil Palade, sens de mers de la intersecţia cu strada Moldovei până la intersecţia cu strada Icoanei.

Decizii luate de Comisia de Circulație

Un alt proiect de acest gen ține de impunerea unui sens unic pe strada Icoanei, sens de mers de la intersecţia cu Strada George Emil Palade, până la intersecţia cu strada Heliade, dar și pe strada Moldovei, sens de mers de la intersecţia cu strada Heliade până la intersecţia cu Strada George Emil Palade. O măsură similară a fost luată pe strada Codrescu, sens de mers de la intersecţia cu strada Gheorghe Asachi până la intersecţia cu strada Oastei. În zona Copou apare sens unic pe aleea din imediata apropiere a străzii Codrescu, sens de mers dinspre strada Oastei spre căminele studenţeşti. În cursul anului trecut au fost decise și alte modificări în trafic.

Primăria vrea fluidizarea circulației în municipiu

Va mai fi sens unic pe Aleea Decebal, pe sens de mers de la intersecția cu Aleea Decebal (aleea ce face legătura cu bulevardul Dimitrie Cantemir) până în intersecția cu Aleea Rozelor. Un alt sens va apărea pe strada Lotrului, pe sens de mers de la intersecția cu strada Crișului până la intersecția cu strada Cerna. Municipiul a impus sens unic pe strada Vămășoaia, pe sens de mers dinspre strada Lotrului spre strada Crișului. În calcul mai intră un sens unic pe aleea ce face legătura între strada Radu Vodă și strada Dimineții, pe sens de mers dinspre strada Radu Vodă, alee aflată pe latura estică a Școlii ”Dimitrie A. Sturdza”, dar și pe strada Matei Millo, pe sens de mers dinspre intersecţia cu strada Mânăstirea Dancu până la intersecţia cu Strada Agatha Bârsescu.

Noi sensuri unice în cartierele orașului

Un alt sens unic a fost luat în calcul pe strada Crișului, sens de mers de la intersecția cu strada Cerna, până la intersecția cu Strada Lotrului, dar și pe strada Sfântul Atanasie, sens de mers de la intersecția cu strada Octav Botez până în intersecția cu strada Rece. Comisia a avizat un sens unic pe strada Mihai Eminescu, pe sens de mers de la intersecția cu strada Manolache Drăghici până în intersecția cu strada Sărărie, dar și pe strada Columnei, pe sens de mers de la intersecția cu bulevardul Dacia până în intersecția cu strada Tabacului. Un alt sens va fi pe strada Prof. I. Simionescu, sens de mers din intersecția cu strada Vitejilor până în intersecția cu strada Strămoșilor. Și Aleea Rozelor a ajuns în atenția Comisiei pentru sensuri unice, la fel ca și stradela Cetățuia, sens de mers dinspre intersecția cu strada Plantelor până în intersecția cu strada Cetățuia. Și în cartierul Păcurari au fost luate unele măsuri pentru fluidizarea traficului rutier.

Modificări în traficul din Iași

În calcul intră și strada Mânăstirea Dancu, pe sens de mers dinspre intersecţia cu strada Sfântul Sava până la intersecţia cu strada Cuza Vodă. De asemenea, proiectul include un sens unic pe strada Agatha Bârsescu, dinspre intersecţia străzilor Agatha Bârsescu şi Sfântul Sava până la intersecţia cu strada Maestrul Ion Baciu. Totodată, în listă intră și sens unic pe Aleea Canta, sens de mers dinspre intersecţia cu strada Canta, dar și pe strada Titu Maiorescu, sens de mers dinspre intersecţia cu strada Doctor Victor Babeş până la intersecţia cu strada Văscăuţeanu.

Comisia a luat în calcul și strada Văscăuţeanu, pe sens de mers dinspre intersecţia cu strada Titu Maiorescu până la intersecţia cu strada Turcu. Alte sensuri unice pe străzile din Iași au mai fost luate în discuție și în ședințele anterioare ale Comisiei.
Comentarii
  • pe stada Sf Atanasie este sens unic,dar taranii retardati circula in ambele sensuri de parca nici nu exista semn mare de interzis!!!!

  • @ bufonul ateneului. Am o veste proasta: contra unei spagi potrivite, Primaria vrea sa faca din nou Strada Sf. Atanasie, Str. Eminescu si Stradela Sf Atanasie (partial) cu dublu sens.
    Sunt interese imobiliare mari pe Stradela Sf. Atanasie 1A, pentru o cladire cu 5 nivele (aproape 20 metri inaltime). „Investitorul” are nevoie de strazi cu dublu sens, cel putin pana termina cladirea, ca sa treaca pe acolo camioane, excavatoare, betoniere etc. Spagile au fost deja date, asa ca apare un monstru de beton cu 5 nivele intre case cu maxim un nivel si pe strazi ultra-inguste.

  • substantiv neutru;etaj- nivel sing.; niveluri pl. subst. fem. ; nivela(poloboc) sing.;nivele pl. acum înlocuiește in textul tau, QWERTY , nivele cu poloboc.

Adauga un comentariu