Local

Schimbări în traficul din Iași! Sensuri unice și circulație restricționată în mai multe cartiere din municipiu

Publicat: 19 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Schimbări în traficul din Iași Sensuri unice și circulație restricționată în mai multe cartiere din municipiu
O serie de schimbări vor avea loc în traficul din Iași, deciziile fiind adoptate de Comisia de circulație din cadrul municipalității

O serie de schimbări vor avea loc în traficul din Iași în perioada următoare. În mai multe cartiere din oraș vor fi instituite sensuri unice, în timp ce în alte zone s-a decis montarea unor limitatoare de viteză, dar și interzicerea parcării pe unele sectoare de stradă

Comisia de Circulație întrunită recent la nivelul Primăriei Iași a impus o serie de modificări în traficul din municipiu. Au fost luate în calcul mai multe solicitări de la cetățeni sau alte instituții publice pentru modificări ale circulației rutiere în zonele din oraș. Cele mai multe solicitări au vizat modificarea circulației pe unele străzi în sensuri unice, dar și montarea unor limitatoare de viteză în zone intens circulate și unde se pot produce accidente rutiere. Aceste măsuri vor intra în vigoare odată cu aprobarea deciziilor în cadrul comisiei respective.

Modificări în traficul din Iași. Sens unic pe o stradă din zona Păcurari

Poliția Rutieră a decis montarea unor limitatoare de viteză pe strada Vântu, arteră aflată la intersecția cu strada Spital Pașcanu din cartierul Tătărași. Intersecția străzilor Vântu, Spital Pașcanu și Brâdușa va fi semnalizată corespunzător pentru a se stabili drumul cu prioritate. În plus, Biroul Rutier din cadrul Poliției ieșene a decis că pe șoseaua Păcurari, de la intersecția cu magazinul Mega Image, vor fi marcate săgeți pentru virajul la stânga spre strada Canta. Tot pentru zona Păcurari, Comisia de Circulație a decis ca Aleea Păcurari, pe tronsonul cuprins între Aleea Cimitirul Evreiesc și strada Cazărmilor, să fie transformată în sens unic. Circulația se va desfășura în aceste condiții până la Piața Păcurari. Comisia de Circulație a aprobat și montarea unui indicator „drum cu prioritate” pe strada Petru Poni înaintea intersecției cu strada Neculau.

Limitatoare de viteză pe mai multe străzi din municipiul Iași

Limitatoare de viteză și benzi separatoare vor fi montate pe șoseaua Bucium, nr. 101A, pe DN 24. Pe bulevardul Anastasie Panu, la intersecția cu strada Achim Stoica, zona din fața Prefecturii Iași, vor apărea marcaje prin care se va semnala faptul că este bandă continuă. În zona străzii Aeroportului vor fi montate unele limitatoare de viteză, pe un tronson cuprins între mai multe numere. Tot în zona respectivă vor fi montați stâlpi de cauciuc pentru împiedicarea parcării pe partea ce duce la unitatea militară din cartierul Tătărași. În primăvara acestui an, municipalitatea a adoptat mai multe măsuri legate de unele sensuri unice în cartierele din oraș.

Spitalul de Boli Infecțioase a cerut schimbarea sensului pe strada Octav Botez

Comisia de Circulație a respins o solicitare venită de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Reprezentanții unității medicale au solicitat inversarea sensului unic de pe strada Octav Botez. Solicitarea nu a fost însă avizată, astfel încât șoferii care vin spre unitatea medicală vor trebui să circule ca și până acum spre strada Sf. Atanasie. Comisia a avizat și montarea unui indicator de „accesul interzis cu excepția riveranilor” în zona Cuza-Vodă, 33-35, lângă maternitate. Și locatarii de pe strada Egalității, din cartierul Nicolina, au solicitat ca o porțiune din șosea să fie trasformată în sens unic, solicitare avizată pozitiv de Comisia de Circulație.

Dezastru în traficul din Iași. Circulație de coșmar în cartierul Bucium

De câteva zile, pe șoseaua Bucium au început lucrările la extinderea rețelei de termoficare către Institutul de Psihiatrie „Socola”. Lucrările sunt derulate de firma Conest SA, pentru aproape 5 milioane de euro. De la început însă au fost probleme cu traficul rutier din zonă. Pe șantier sunt mai puțini muncitori decât ar trebui, spre disperarea conducătorilor auto, nevoiți să stea la cozi infernale chiar și 30 de minute.

Adauga un comentariu