Local

Sentință în dosarul în care Relu Fenechiu cere o sumă colosală de la firma Profile Business Consulting! Fostul pușcăriaș spune că societatea îi datorează acești bani după declarațiile date la DNA!

Publicat: 23 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentință în dosarul în care Relu Fenechiu cere o sumă colosală de la firma Profile Business Consulting Fostul pușcăriaș spune că societatea îi datorează acești bani după declarațiile date la DNA
Fostul pușcăriaș Relu Fenechiu a dat în judecată firma Profile Business Consulting și le cere magistraților să oblige societatea la plata unei sume de aproape 4 milioane de lei

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au rămas în pronunțare în dosarul în care fostul liberal Relu Fenechiu a dat în judecată firma Profile Business Consulting. Magistrații au amânat luarea unei decizii pentru data de 4 februarie 2021. Fenechiu cere instanței să oblige societatea amintită la plata unei sume de aproape 4 milioane de lei. Până în acest moment, autoritățile nu au reușit să recupereze de la fostul ministru al Transporturilor prejudiciile calculate în două dosare de corupție în care acesta a fost condamnat

Sentință în dosarul în care Relu Fenechiu cere o sumă colosală de la firma Profile Business Consulting! Fostul pușcăriaș spune că societatea îi datorează acești bani după declarațiile date la DNA!
La ultimul termen al dosarului, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amânat luarea unei decizii.

„Instanța amâna pronunțarea pentru data de 4 februarie 2021”, au menționat magistrații ieșeni.

Fenechiu cere bani de la firma Profile Business Consulting: „Eu am fost condamnat pe baza acelei declarații!”

Procesul dintre Relu Fenechiu și societatea Profile Business Consulting a început pe 25 iunie 2019. Fostul ministru al Transporturilor le solicită magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige SC Profile Business Consulting la plata sumei de 3.925.367 de lei.

„Această sumă reprezintă împrumuturile făcute de mine pârâtei, plus dobânda legală. Între anii 2010-2014, pârâta a încasat, în baza unei relații comerciale, întreaga sumă de la SC Siveco SA România. La audierea administratorului unic și asociat al pârâtei în dosarul penal 199/P/2016 al DNA, acesta a declarat sub jurământ că, pentru sumele încasate, nu a prestat niciun serviciu și că Siveco le-a plătit la solicitarea mea. În aceeași declarație, aceasta a mai menționat că sumele încasate reprezentau un împrumut acordat societății și provenit de la mine, împrumut pe care urmează să îl returneze. Pe baza acelei declarații, eu am fost condamnat pentru spălare de bani și am fost obligat să plătesc Statului Român sumele încasate de firma Profile Business Consulting”, a afirmat Relu Fenechiu în fața instanței.

Ieșeanul, pedepsit de judecători în două dosare penale, pentru fapte de corupție

Relu Fenechiu a fost condamnat în urma a două dosare întocmite de procurorii anticorupție, respectiv în dosarele intitulate generic „Transformatorul” și „Siveco”. În octombrie 2016, procurorii DNA au precizat că au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Fenechiu.

„În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu a pretins și a primit de la o firmă de software un procentaj de 15 la sută din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 13.990.059 de lei, fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (în valoare de 8.130.721 de lei, fără TVA), pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte. Pentru acest «ajutor», inculpatul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentanții firmei de software să încheie cu societățile respective mai multe contracte de prestări servicii, care, în realitate, nu au fost executate”, au spus procurorii anticorupție.

Conform acestora, în prezența apărătorului ales, Fenechiu a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa. Relu Fenechiu a fost pus în libertate, după o pedeapsă rezultantă de 5 ani și 6 luni de pușcărie, din care a executat aproximativ 3 ani și jumătate în detenție la Penitenciarele Iași și Vaslui.

Greu de executat silit!

Fostul liberal ieșean a fost obligat de judecători la plata unor daune consistente către bugetul statului, însă finanțiștii se chinuiesc și acum să recupereze din prejudicii. Fenechiu a făcut tot posibilul ca autoritățile să nu îi ia din avere. Soția lui Relu Fenechiu, Mariana, a cerut în instanță împărțirea bunurilor comune. Totodată, Relu Fenechiu a contestat executarea silită demarată de finanțiști. În ultimii ani, fostul ministru al Transporturilor a deschis mai multe procese la Judecătoria Iași, prin care încearcă stoparea executărilor silite începute împotriva lui.

Adauga un comentariu