Local

Sentință istorică! Primul ieșean condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor! A fugit de două ori din carantină!

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentință istorică Primul ieșean condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor A fugit de două ori din carantină
Kiwi Legendaru Ispiri, în momentul în care a fost prins de autoritățile ieșene

Primul ieșean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor a fost pedepsit ieri de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Aceștia din urmă l-au condamnat pe Kiwi Legendaru Ispiri la 4 luni de închisoare, cu suspendare. În plus, individul a fost obligat la muncă în folosul comunității. Bărbatul a fost acuzat de procurori după ce a fugit de două ori din carantină

Sentință istorică, emisă ieri de Judecătorie! Astfel, primul ieșean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor a fost pedepsit. Magistrații l-au condamnat pe Kiwi Legendaru Ispiri la 4 luni de închisoare, cu suspendare.

„Inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la instituții aflate în administrarea Consiliului Local Holboca. Îl obligă pe inculpat să îi plătească statului suma de 600 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Kiwi Legendaru Ispiri, acuzat că a fugit de două ori din carantină

Procesul lui Kiwi Legendaru Ispiri (26 de ani) a început pe 21 aprilie 2020. A fost pentru prima oară când procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au acuzat o persoană de zădărnicirea combaterii bolilor.

„S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului K.L.I., pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua de 19 martie 2020, inculpatul a revenit pe teritoriul României, din Anglia. Potrivit Ordinului nr. 414, din 11 martie 2020, emis de Ministerul Sănătății, față de acesta s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Pentru asigurarea respectării măsurii instituite față de acesta, polițiștii din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. Pe 23 martie 2020, polițiștii au constatat că, în jurul orei 11:30, tânărul nu se afla la domiciliu”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

O evadare din centrul de carantină: a sărit pe geam!

În urma constatării făcute, polițiștii i-au dat o amendă lui Kiwi Legendaru Ispiri și au înștiințat Direcția de Sănătate Publică Iași, în vederea instituirii carantinei față de acesta, măsura fiind dispusă conform procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile.

„În dimineața zilei de 1 aprilie 2020, două persoane care prestau activități de voluntariat în favoarea celor față de care s-au instituit măsuri de carantinare au înștiințat autoritățile despre faptul că L.K.I. a fugit din centrul de carantină. S-a stabilit că inculpatul a sărit pe geamul de la etajul I al clădirii, a mers până în zona Copou, unde a fost prins de polițiști în dreptul statuii lui Mihail Kogălniceanu, din fața Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Inculpatul a fost dus în același centru de carantină, fiind dispusă față de acesta măsura carantinei instituționalizate, pentru o nouă perioadă de 14 zile”, au adăugat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestora, fapta comisă întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

„Pe parcursul cercetărilor, inculpatul a recunoscut fapta, manifestând regret”, au încheiat anchetatorii ieșeni cu privire la Kiwi Legendaru Ispiri.

O ieșeancă, suspectată de comiterea aceleiași infracțiuni

Tot în urmă cu câteva luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Pe data de 18 aprilie 2020, în jurul orei 13:30, numita E.I.H., cu domiciliul în municipiul Suceava, a încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 6/2020, fiind prinsă în municipiul Pașcani. Cercetările au fost efectuate in rem, de către polițiști, sub supravegherea procurorului desemnat”, a menționat atunci Ioan Sebastian Puha, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Adauga un comentariu