Local

Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie! Primul ieșean trimis în judecată din cauza COVID-19! A recunoscut totul la audieri! Ce riscă individul!

Publicat: 22 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie Primul ieșean trimis în judecată din cauza COVID-19 A recunoscut totul la audieri Ce riscă individul

Un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a fugit de două ori din carantină. La audieri, individul a recunoscut totul. Acesta riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. De asemenea, o femeie este în atenția autorităților din același motiv

Pentru prima oară în istorie, un ieșean este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a unui tânăr de 26 de ani, Legendaru Kiwi Ispiri, sub acuzația amintită.

„S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului L.K.I., pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua de 19 martie 2020, inculpatul a revenit pe teritoriul României din Anglia. Potrivit Ordinului nr. 414, din 11 martie 2020, emis de Ministerul Sănătății, față de acesta s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Pentru asigurarea respectării măsurii instituite față de acesta, polițiștii din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. Pe 23 martie 2020, polițiștii au constatat că, în jurul orei 11:30, tânărul nu se afla la domiciliu”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Evadare din centrul de carantină

Oamenii legii au mai spus că polițiștii i-au dat individului o amendă și au înștiințat Direcția de Sănătate Publică Iași, în vederea instituirii carantinei față de acesta, măsura fiind dispusă conform procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile.

„În dimineața zilei de 1 aprilie 2020, două persoane care prestau acivități de voluntariat în favoarea celor față de care s-au instituit măsuri de carantinare au înștiințat autoritățile despre faptul că L.K.I. a fugit din centrul de carantină. S-a stabilit că inculpatul a sărit pe geamul de la etajul I al clădirii, a mers până în zona Copou, unde a fost prins de polițiști în dreptul statuii lui Mihail Kogălniceanu, din fața Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Inculpatul a fost dus în același centru de carantină, fiind dispusă față de acesta măsura carantinei instituționalizate, pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a adăugat Monica Palaghia.

Potrivit acesteia, fapta comisă întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

„Pe parcursul cercetărilor, inculpatul a recunoscut fapta, manifestând regret. Cauza a fost înaintată Judecătoriei Iași”, a mai spus Monica Palaghia.

Femeie, suspectată de aceeași infracțiune

Tot ieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Pe data de 18 aprilie 2020, în jurul orei 13:30, numita E.I.H., cu domiciliul în municipiul Suceava, a încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 6/2020, fiind prinsă în municipiul Pașcani. În acest moment, cercetările sunt efectuate in rem, de către polițiști, sub supravegherea procurorului desemnat”, a menționat ieri Ioan Sebastian Puha, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Adauga un comentariu