Coronavirus

Serviciile de informaţii americane: COVID-19 nu a fost creat de om sau modificat genetic

Publicat: 01 mai 2020

Serviciile de informaţii americane au anunţat joi că au ajuns la concluzia că noul coronavirus „nu a fost creat de om sau modificat genetic”, potrivit AFP.

Serviciile de informaţii încearcă încă să determine dacă epidemia a provenit de la animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident din laboratorul de la Wuhan, oraşul chinez aflat la originea pandemiei, a precizat Direcţia de informaţii într-un comunicat.

Conform Reuters, Biroul Serviciilor Naţionale de Informaţii a infirmat teoriile conspiraţiei ale activiştilor anti-China şi ale unor partizani ai preşedintelui SUA Donald Trump care susţineau că noul coronavirus a fost creat de cercetători chinezi ca armă biologică şi că ar fi „scăpat” dintr-un laborator.

Documentul menţionează precizări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pe 21 aprilie a afirmat că toate dovezile arată că acest virus a fost transmis de animale în China, anul trecut, şi că nu a fost fabricat într-un laborator.

„Comunitatea de Informaţii (IC) a SUA a transmis de asemenea că agreează concluzia comunităţii ştiinţifice internaţionale, potrivit căreia Covid-19 nu a fost făcut de om sau modificat genetic”, potrivit declaraţiei Biroului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI).

„Comunitatea de Informaţii va continua să analizeze cu rigoare noile informaţii pentru a stabili dacă epidemia a fost provocată de la contactul dintre om şi animal sau dacă a fost rezultatul unui accident dintr-un laborator din Wuhan”.

Mai mult de 3,21 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel mondial şi 227.864 au murit, potrivit Reuters.

Adauga un comentariu