International

Seul este în doliu! A decedat primarul capitalei sud-coreene Seul

Publicat: 09 iul. 2020
Seul este în doliu! A decedat primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won Soon
Seul este în doliu! A decedat primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won Soon

Seul este în doliu! A decedat primarul capitalei sud-coreene Seul

Park Won Soon, primarul capitalei sud-coreene a fost găsit mort. Conform declarațiilor poliției, corpul neînsuflețit al primarului a fost găsit în partea de nord a orașului, aproape de zona unde fusese găsit ultima dată semnalul de la telefonul său mobil, în urma unor operațiuni de căutare, care a durat mai multe ore. Din cauza unor cuvinte care semănau a mesaj de adio, fiica sa l-a dat dispărut. Anterior, edilul-șef și-a anulat toate întâlnirile din ziua de joi, conform răspunsurilor primăriei orașului de 10 milioane de locuitori.

De asemenea, pe numele primarului Park Won Soon a fost depusă recent o plângere de către fosta secretară a acestuia, în urma căreia reiese că șeful său a agresat-o sexual.

Se pare că primarul a fost destul de îndrăgit de către cetățeni, deoarece Park Won Soon a fost reales de două ori, după câștigarea alegerilor pentru primărie pentru prima oară în 2011, unde din poziția de candidat independent, s-a alăturat Partidului Democrat (liberal) al președintelui Moon Jae In.

Cariera lui Park Won Soon

Anterior carierei de primar, acesta a lucrat ca și avocat al drepturilor omului și a fost o persoană implicată într-o organizație de apărare a drepturilor civice pe o perioadă de mai mulți ani. Astfel, el a făcut campanii pentru drepturile așa-numitelor femei de confort, a sclavilor sexuali coreeni, persoane care au fost forțate să lucreze în diferite bordeluri pentru armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Totodată, el se afla pe lista candidaților liberali la alegerile prezidențiale din anul 2022.

Park Won Soon a fost unul dintre cei mai puternici oameni politici din țară și a avut un rol covârșitor în ceea ce privește eforturile de a combate pandemia de COVID-19. El a fost unul dintre cei mai agresivi lideri din Coreea de Sud în lupta împotriva coronavirusului, promovând o serie de demersuri municipale, care aveau menirea să limiteze răspândirea acestuia, cum ar fi închiderea cluburi de noapte. De la începutul pandemiei, Seul a raportat 1 390 de cazuri, având o populație de 10 milioane de locuitori.

A izbucnit în Coreea de Sud al doilea val de COVID-19. Seul este în doliu! A decedat primarul capitalei sud-coreene Seul

În Coreea de Sud au fost înregistrate noi focare de coronavirus, situație care îi obligă pe oamenii de știință să ia în calcul un nou val de pandemie.
În ultimele două săptămâni, autoritățile din Coreea de Sud au raportat un număr record de cazuri noi de coronavirus, și anume 63 de pacienți infectați în doar 24 de ore. De asemenea, în afara capitalei Seul au fost detectate mai multe focare, care anterior avusese cel mai mare număr de infectați. După cele 67 de cazuri înregistrate în data de 27 iunie, datele raportate joi și publicate vineri pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Infecțioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri.

Cu toate că cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Seul, dar și în regiunea învecinată, și alte orașe au confrimat infectări asociate unor focare care au izbucnit recent. La o distanță de 230 de kilometri sud-est de Seul, orașul Daegu a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 au avut loc prin transmitere locală.

Adauga un comentariu