Educatie intima

Sexul frecvent întârzie vârsta menopauzei

Publicat: 03 feb. 2020
Sexul frecvent întârzie vârsta menopauzei
Sexul frecvent întârzie vârsta menopauzei

Sexul frecvent întârzie vârsta menopauzei. Potrivit unui studiu britanic, femeile care fac sex în fiecare săptămână au o menopauză mai tarzie decât cele care fac sex o dată pe lună.

Numărul foliculilor pe care il are o femeie este stabilit în utero. Până când o femeie ajunge la pubertate, ea are aproximativ 400.000, iar menopauza va apărea odată ce această rezervă ovariană a scăzut sub 1.000. Dar o serie de factori de mediu și de stil de viață interferează acest proces biologic. Știm, de exemplu, că fumatul avansează vârsta menopauzei.

Sexul frecvent întârzie vârsta menopauzei

Un nou studiu britanic, publicat de Royal Society, sugerează că frecvența actului sexual ar influența și vârsta menopauzei. Cercetând de ce femeile căsătorite au avut menopauză mai târziu, cercetătorii au descoperit că sexul săptămânal întârzie menopauză.

Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat 3000 de femei cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani și le-au urmat 10 ani. În acești ani, ei au completat regulat chestionare cu privire la activitatea lor sexuală. „Am observat că femeile care au declarat că au făcut sex săptămânal în perioada de studiu au o probabilitate mai mică de 28% să sufere de menopauză decât femeile care au avut relații sexuale mai puțin de o dată pe lună”, subliniază cercetători.

Adauga un comentariu