WoW!

Sfântul Andrei aduce reguli foarte stricte, din dogmele Bisericii

Publicat: 30 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfântul Andrei aduce reguli foarte stricte din dogmele Bisericii
sarbatoarea sf andrei

Sfântul Andrei este sărbătorit de creștini pe 30 noiembrie. Această sărbătoare este marcată de multe tradiții și obiceiuri, dar spre deosebire de altele are câteva mai în comun.

Se spune că dacă în noaptea Sfântului Andrei femeile singure pun busuioc sub pernă, acestea vor visa care este bărbatul alături de care-și vor petrece viața.

Tot pe 30 noiembrie Sfântul Andrei, marcat cu cruce roșie în calendar, interzice multe treburi casnice. Astăzi nu se spală, nu se calcă și nu se faci treburi casnice. Este zi de sărbătoare dedicată rugaciunii, postului, dar și sărbătoririi celor dragi.

O altă tradiție mai puțin știută este cea de a nu ține rufele la uscat afară. Așa că dacă ați spălat ieri și frigul n-a uscat rufele, aduceți hainele în casă.

Sfântul Andrei aduce reguli foarte stricte din docmele bisericii

Tot astăzi puteți să vă pregătiți de sărbătoarea de Crăciun, să decorați casa cu luminițe și ornamente pentru ca 1 decembrie să vă prindă în lumină și gata de sărbătorile de iarnă.

Sfântul Andrei este și rampa pentru sărbătorile de Crăciun. Pe 6 decembrie este serbat Sfântul Nicolaie, știut în popor și ca Moș Nicolae.

Ziua națională a României, serbată pe 1 decembrie este duminică. Va fi marcată de autorități cu parade și sărbători care ar trebui să ne facă pe toți românii să uităm puțin de suparari și să ne aducem aminte de mândria de a fi român.

Tocmai de aceea Sfântul Andrei este și ocrotitorul României.

Adauga un comentariu