Stiri si curiozitati

Sfântul Spiridon al Trimitundei este făcător de minuni! Iată rugăciunea care îți va schimba viața

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfântul Spiridon al Trimitundei este făcător de minuni Iată rugăciunea care îți va schimba viața
Sfântul Spiridon a fost episcop al Trimitundei, în această calitate numărându-se printre sfinții părinți de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea.

Sfântul Spiridon al Trimitundei se află pe lista sfinților făcători de minuni. Cei ce rostesc rugăciunea acestuia în fiecare zi, vor avea parte de un dar extraordinar. Află, în rândurile care urmează, cum să te rogi acestui minunat sfânt.

Sfântul Spiridon s-a născut în jurul anului 270, în Askia, Cipru. Acesta a trăit pe vremea împăratului Constantin cel Mare, iar numele lui provine din cuvântul σπυρις, care, în limba greacă, înseamnă coșuleț. Sfântul Spiridon a fost episcop al Trimitundei, în această calitate numărându-se printre sfinții părinți de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea. Acest sfânt este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 12 decembrie.

Iată care este cea mai puternică rugăciune a Sfântului Spiridon.

icoana cu sfântul spiridon
Sfântul Spiridon s-a născut în jurul anului 270, în Askia, Cipru.

Sfântul Spiridon al Trimitundei. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în fiecare zi

Rugăciunea închinată Sfântului Spiridon face miracole! Rostește-o zi de zi și bucură-te de liniște și armonie în viață și în suflet.

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”.

icoana cu sfântul spiridon
Rugăciunea închinată Sfântului Spiridon face miracole.

Altă rugăciune închinată Sfântului Spiridon

Pentru a avea parte de o stare de sănătate deplină, trebuie să te rogi neîncetat Sfântului Spiridon al Trimitundei. Acest sfânt este de mare ajutor pentru cei care dau examene sau pentru menținerea unei căsătorii armonioase.

„O, preabunule şi întru tot lăudate Părinte Spiridoane, primind acest dar de acum, fii mijlocitor către înduratul Dumnezeu, ca pentru ale tale sfinte rugăciuni şi a Sa iubire de oameni, să ne dăruiască sănătate şi iertare de păcate, ca şi noi cu ţine împreună să cântăm lui Dumnezeu : Aliluia!

O, preabunule şi intru tot lăudate Părinte Spiridoane, primind acest dar de acum, fii mijlocitor către înduratul Dumnezeu, ca pentru ale tale sfinte rugăciuni şi a Sa iubire de oameni, să ne dăruiască sănătate şi iertare de păcate, ca şi noi cu ţine împreună să cântăm lui Dumnezeu : Aliluia!

O, preabunule şi intru tot lăudate Părinte Spiridoane, primind acest dar de acum, fii mijlocitor către înduratul Dumnezeu, ca pentru ale tale sfinte rugăciuni şi a Sa iubire de oameni, să ne dăruiască sănătate şi iertare de păcate, ca şi noi cu ţine împreună să cântăm lui Dumnezeu : Aliluia!”

Citește și rugăciunea Sfântului Spiridon pentru spor.

Adauga un comentariu