Local

Și-a distrus viitorul din cauza pasiunii pentru mașini! Un tânăr ieșean, trimis la pușcărie pentru următorii 6 ani! Eugen Tiron a furat 8 vehicule și apoi se plimba cu acestea, deși nu avea permis! (Exclusiv)

Publicat: 23 iul. 2020
Un tânăr a fost condamnat la peste 6 ani de închisoare pentru furt de mașini
Un tânăr a fost condamnat la peste 6 ani de închisoare pentru furt de mașini

Un ieșean și-a distrus viitorul din cauza pasiunii pentru mașini! Eugen Tudor Ariton a fost trimis la pușcărie pentru următorii 6 ani! Procurorii au precizat că individul a fost prins după ce a furat vehicule și le-a condus, chiar dacă nu are permis în acest sens

Un tânăr din Iași și-a distrus viitorul din cauza pasiunii pentru mașini! Astfel, acesta a fost trimis la pușcărie de judecători!

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Eugen Tudor Ariton (23 de ani) la pedeapsa rezultantă de 6 ani și 10 luni de închisoare, pentru furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis. La emiterea acestei pedepse, judecătorii au luat în calcul și sentințe anterioare, în cadrul cărora Eugen Tudor Ariton a fost pedepsit pentru fapte similare.

„Instanța respinge ca inadmisibilă acțiunea civilă formulată de către partea civilă C.A.”, au precizat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Pasiunea pentru mașini i-a adus mai multe condamnări tânărului Eugen Tudor Ariton

Acest proces, în care Eugen Tudor Ariton a fost acuzat de furt în scop de folosință, a început pe 9 ianuarie 2020. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a tânărului. Acesta a fost acuzat atât de furt în scop de folosință, cât și de conducerea unui vehicul fără permis.  În fapt, tânărul a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu aproximativ 3 ani. Atunci, mai multe mașini din comuna Tomești și din municipiul Iași au început să dispară. În total, oamenii legii au calculat 8 furturi de mașini în perioada respectivă.

Și-a distrus viitorul din cauza pasiunii pentru mașini: le-a luat și le-a condus, deși nu are permis

La scurt timp de la sesizarea acestor furturi, oamenii legii au ajuns la Eugen Tudor Ariton. Tânărul de 23 de ani a fost dus la audieri, iar procurorii au dispus ulterior trimiterea sa în judecată, în cadrul mai multor dosare. Anchetatorii au susținut că suspectul avea același mod de operare: fura un vehicul, se plimba cu el, apoi îl abandona. Potrivit procurorilor, pe lângă mașini, tânărul ar mai fi luat o bicicletă și un moped, cam în aceeași perioadă. Bicicleta a dispărut din municipiul Iași, din zona Palatului Culturii. După două zile, o mașină parcată în comuna Tomești a fost descuiată, din vehicul dispărând mai multe bunuri. Ulterior, din zona Comtom Tomești a dispărut un Volkswagen, care era descuiat și care avea cheia de contact în interior.

Conform oamenilor legii, suspectul a urcat la volan, deși nu avea permis, s-a plimbat cu mașina prin Iași, ajungând în comuna Miroslava, unde, într-o curbă, s-a răsturnat. Anchetatorii au adăugat că, la câteva zile, alte două mașini au fost declarate furate. Una a fost condusă din comuna Tomești, până în zona industrială din Iași, unde s-a terminat combustibilul. A doua mașină a fost condusă până în localitatea Voinești, unde s-a stricat.

Acum, rămâne de văzut dacă tânărul pasionat de mașini va contesta sau nu decizia primei instanțe. În cazul în care o va contesta, judecătorii din cadrul intanței superioare vor decide ce se va întâmpla în continuare cu tânărul acuzat că fura mașini și le conducea, deși nu are permis.

Comentarii
Adauga un comentariu