National

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei a fost depus la Cinematograful Dacia Mon Amour din Piatra Neamţ

Publicat: 19 nov. 2020
Draga-Olteanu-Matei
Draga Olteanu Matei

Sicriul cu trupul neînsuifleţit al îndrăgitei actriţe Draga Olteanu a fost depus la Cinematograful Dacia Mon Amour din Piatra Neamţ, unde prietenii şi cunoscuţii vor putea merge să prezinte un ultim omagiu.

Cei care vor să îşi ia rămas-bun de la îndrăgita actriţă, o pot face astăzi, până la ora 21, dar şi în zilele următoare, până dumincă, atunci când va fi înmormântată.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică la ora 13 şi se va oficia cu onoruri militare

Duminică, 22 noiembrie, dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios, după care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului, pentru un ultim omagiu adus actriței.

În intervalul orar 17.00 – 20.30 sunt primite persoanele care vor să îşi ia rămas bun.

Vineri și sâmbătă, doritorii o pot saluta pentru ultima dată pe actriță între orele 9.00 – 12.00, 12.30 – 15.30 și 16.00 – 20.30.

Duminică între orele 9.30 – 10.00 va avea loc deplasarea cortegiului pe traseul Cinema Dacia – Platou Curtea Domnească. Între 10.00 – 12.00 se poate exprima omagiul din partea persoanelor care doresc să își ia rămas bun, vor fi depuneri de coroane și flori.

Serviciul religios se va desfășura între orele 12.00 – 14.30, iar la 14:30 se acordă onorul militar.

Cortegiul funenrar va porni apoi spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Înhumarea are loc la 15.30.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Pe Platoul Curtea Domnească pot fi maxim 100 de persoane care trebuie să poarte masca și să stea la 3 metri una de cealaltă. Aceeași regulă este valabilă și la cimitir.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei
Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Draga Olteanu Matei, o actriță desăvârșită. Și-a închinat peste șase decenii teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În același an, a debutat în teatru, în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

Aceasta a jucat în piese din dramaturgia autohtonă: „Coana Chirița” după Alecsandri, „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Mai mult, în televiziune, a format un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul savuros și-a făcut apariția și pe marile ecrane, în filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, „Nea Mărin miliardar”, unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

În anul 2007, după ce s-a pensionat, Draga Olteanu Matei a părăsit scena Teatrului Naţional și s-a mutat la Piatra Neamț. Aici, a înființat compania teatrală „Teatrul Vostru”.

Adauga un comentariu