Actualitate

Silk District a obținut cel mai înalt nivel de certificare pentru Faza 1 Office – BREEAM Outstanding

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Silk District a obținut cel mai înalt nivel de certificare pentru Faza 1 Office - BREEAM Outstanding
Silk District este singurul proiect certificat BREEAM Outstanding din Iași

În prezent, în România, există doar 15 clădiri de birouri cu certificarea BREEAM Outstanding New Construction (incluzând Silk District)

Silk District este singurul proiect certificat BREEAM Outstanding din Iași

Faza 1 Office Silk District are o suprafață de peste 20.000 mp

Silk District a obținut cel mai înalt nivel de certificare pentru Faza 1 Office – BREEAM Outstanding

Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți investitori, dezvoltatori și operatori imobiliari din România, a obținut certificarea internațională BREEAM Outstanding New Construction, cel mai înalt rating pentru performanța de mediu și sustenabilitate din industrie, pentru prima fază a componentei de birouri din Silk District, un proiect impresionant de regenerare urbană care transformă o veche platformă industrială într-un cartier modern în Iași.

BREEAM este cel mai important sistem de validare și certificare, recunoscut internațional, care evaluează impactul clădirilor asupra mediului. BREEAM reprezintă un standard pentru proiectare și execuție durabilă, iar certificarea BREEAM reprezintă o garanție a faptului că o clădire respectă principiile dezvoltării sustenabile, dar și un avantaj pentru proprietarii și ocupanții unei clădiri, în termeni de valoare a investiției, productivitate, confort și stare de bine.

„Silk District este o dovadă a angajamentului Prime Kapital de a realiza proiecte extraordinare. Ne concentrăm pe crearea de spații de lucru moderne, locuințe de înaltă calitate și spații comerciale de ultimă generație, cu o atenție deosebită față de client și sustenabilitate, luând în considerare impactul asupra mediului și bunăstarea oamenilor care vor folosi aceste spații. Primirea celei mai înalte certificări de performanță de mediu BREEAM pentru prima fază a componentei noastre de birouri Clasa A din Silk District este doar o nouă dovadă în acest sens”, a declarat Mihail Vasilescu, Partener în cadrul Prime Kapital Development.

Silk District, un proiect modern, dezvoltat pe principiul cartierului „15 minute” în ce de-al doilea oraș ca mărime din România, devine astfel un important centru rezidențial și de afaceri, ideal poziționat pe harta orașului. Faza 1 Office din cadrul Silk District a fost finalizată și livrată la finele anului 2023. Clădirea de birouri Clasa A este concepută pentru a deservi o gamă largă de afaceri, de la multinaționale, la companii locale aflate în plină dezvoltare, iar sustenabilitatea a fost o prioritate încă de la momentul proiectării clădirilor și al alegerii materialelor.

În urma aceste certificări, Silk District Office este singura clădire de birouri din Iași care a primit cel mai înalt rating de sustenabilitate BREEAM și, cu un scor de 93,3%, se află în fruntea clasamentelor clădirilor de birouri din România.

Evaluarea BREEAM a fost realizată ținând cont de mai multe categorii, fiecare primind câte un punctaj, între care cele mai mari punctaje au fost obținute pentru Sănătate și stare de bine pentru angajați (100 din 100 de puncte), Managementul clădirii (94 din 100 de puncte), Materiale folosite (92 din 100 de puncte), Utilizarea terenului și ecologie (90 din 100 de puncte).

„Adoptarea riguroasă a principiilor de proiectare sustenabilă și inovatoare încă din faza inițială a proiectului Silk District Office a fost esențială pentru succesul său remarcabil. Angajamentul pentru integrarea acestor principii a permis nu doar depășirea așteptărilor, ci și plasarea proiectului în fruntea clasamentelor de certificare din România. Atingând un nivel  de certificare BREEAM Outstanding cu un scor de 93,3%, Silk District Office demonstrează cum o planificare atentă și o implementare corectă a standardelor BREEAM pot duce la realizări excepționale în domeniul construcțiilor sustenabile. Aceasta este o dovadă clară că sustenabilitatea  merge mână în mână cu inovația și excelența în design”, a declarat Răzvan Nica, Fondator și Director General BuildGreen.

Ca proiect de regenerare urbană cu utilizare mixtă, construit pe o suprafață de 10 hectare, Silk District integrează arhitectura și spațiul verde extins cu facilități de top și finisaje de înaltă calitate. Pe lângă componenta de birouri, primele două faze ale componentei rezidențiale din Silk District sunt acum fie finalizate (Faza 1) fie foarte aproape de finalizare (Faza 2) și devin „acasă” pentru peste 1.000 de rezidenți.

Comentarii
  • Daaaaaa, știm deja ce vreți să spuneți!!! Ați vândut toate apartamente construite, și au mai rămas doar 20, asta din luna ianuarie se întâmplă. Sincer, cred că situația este tocmai invers(văzând luminile aprinse în complex), adică doar vreo 20 ați vândut, decând au fost finalizate. La o așa ”rezidență”, și la așa prețuri(peste 2000 euro/mp.), nici nu-i de mirare dacă o să vă prindă anul 2030 cu ele, nevândute.

  • …În zona industrială, pe Calea Chișinăului(fostele fabrici Tesătura și Mătase Victoria)!! Sunt 5 blocuri, din care s-au vândut doar vreo 20 apartamente.

Adauga un comentariu