Sport

Simona Halep a învins-o pe Irina Begu. Aceasta s-a calificat în finala turneului WTA de la Praga

Publicat: 15 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simona Halep a învins-o pe Irina Begu. Aceasta s-a calificat în finala turneului WTA de la Praga
Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Numărul 1 WTA, Asheligh Barty, nu va participa în acest an

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Praga. Românca a învins-o cu 7-6, 6-3 pe Irina Begu. O va înfrunta în finală pe Elise Mertens pentru titlul numărul 21 al carierei.

Irina Begu, la al doilea meci în această zi, cu Sra Sorribes Tormo, s-a resimțit, din punct de vedere fizic. Begu a avut un joc bun în startul setului. A făcut prima break-ul, dar a fost rapid egalată. În final, la 5-3 și 6-5, Irina a servit de două pentru a câștiga setul, dar Halep a rezistat de fiecare dată. În tie-break, Halep a dat tot ce e mai bun și a dominat. A cedat doar două puncte și a câștigat primul set.

Simona Halep – Elise Mertens, finala WTA Praga
Simona Halep va juca finala cu jucătoarea de orginie belgiană Elise Mertens, duminică. Românca are trei victorii și o înfrângere cu Mertens. Cele două au jucat ultima dată în 2020, la Australian Open, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-4.

Belgianca a câștigat în fața Simonei în 2019, în finala de la Doha, scor 3-6, 6-4, 6-3. În 2018, Halep a obținut două victorii pe zgură: 6-2, 6-1 la Roland Garros și 6-0, 6-3 la Madrid.

Simona Halep a fost inclusă în topul Forbes! Vezi ce personalități se mai află pe listă

Simona Halep a fost inclusă pe lista Forbes a celor mai influenți oameni sub 30 de ani din Europa. Revista americană a scris că românca a ajuns una dintre cele mai cunoscute personalități din tenis, dar, în același timp, a remarcat și interesul sportivei pentru afaceri imobiliare, amintind de investițiile sale în hoteluri.

Greta Thunberg, tânăra activistă a cărei campanie ecologistă s-a răspândit pe tot globul apare și ea în top

În topul Forbes, care cuprinde 300 de personalități din 32 de țări, se regăsește și Greta Thunberg, tânăra activistă de 17 ani din Suedia a cărei campanie ecologistă s-a răspândit pe tot globul.

Cea mai tânără persoană din clasament are doar 11 ani – este vorba despre Sky Brown, care a luat medalia de bronz la campionatul mondial de skateboard de anul trecut și are 500 de mii de urmăritori pe Instagram.

Din cei 300 de tineri „vizionari” selectați de Forbes, 64 la sută sunt fondatori sau cofondatori ai unor companii, cele mai multe în domeniul tehnologiei.

În medie, laureații lucrează 62 de ore pe săptămână, adică aproape 9 ore în fiecare zi, de luni până duminică. Londra, Paris, Stockholm și Berlin sunt orașele care au cei mai mulți dintre tinerii din topul Forbes. Iar Elon Musk este cel mai dorit mentor pentru tinerii din top.

Simona Halep și-a confirmat prezența la un nou turneu după Palermo Ladies Open

Simona Halep (28 de ani) și-a anunțat participarea la un nou turneu de tenis, după cel de la Palermo. Numărul doi mondial în clasamentul WTA va evolua la competiția de la Praga, în perioada 10-16 august. După ce a anunțat că va reveni pe teren la competiția de la Palermo, primul turneu din circuitul WTA după pauza provocată de pandemie, unde va fi principala favorită, Simona Halep va participa și la Prague Open.

Simona Halep va avea adversare dificile la Palermo Ladies Open, unde vor evolua 11 din primele 30 de jucătoare din ierarhia WTA. La turneul din Italia vor participa în calificări alte 3 românce: Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) și Patricia Țig (85 WTA). De asemena, rezerve pentru calificări mai sunt Irina Bara și Jacqueline Cristian. WTA Palermo, primul turneu programat în circuitul feminin după pauza forțată, se va disputa, pe zgură, în perioada 3-9 august.

Simona Halep se pregătește la Palermo și Praga pentru Roland Garros

Turneul de la Praga, ca și cel de la Palermo, se dispută pe zgură, suprafața preferată a Simonei Halep. Prezența campioanei noastre la cele două competiții indică intenția acesteia de a pregăti o nouă victorie la Roland Garros, întrecere la care a triumfat în 2018, într-o finală cu Sloane Stephens. O singură jucătoare din top 10 WTA și-a mai confirmat prezența la Prague Open, Belinda Bencic. Câștigătoarea de anul trecut a turneului praghez este elvețianca Jil Teichmann. Prague Open se va disputa în perioada 10-16 august.

Directorul turneului de la Palermo: „Oamenii o iubesc pe Simona Halep”

„Suntem foarte fericiți că vom putea organiza primul turneu din circuitul feminin după pauza forțată, dar în același timp înțelegem că avem o responsabilitate uriașă. Trebuie să demonstrăm lumii că se poate juca tenis, însă numai dacă respectăm toate măsurile de protecție sanitară. Oamenii din Italia o iubesc pe Simona Halep. Clipul video cu anunțul ei a avut un succes uriaș în social media. Este o persoană foarte amabilă, o poți compara cu fata din vecini, iar lucrul ăsta o face și mai plăcută”, a declarat directorul turneului, Oliviero Palma.
Simona Halep este principala favorită la Palermo, unde cap de serie numărul 2 va fi Johanna Konta.

Adauga un comentariu