Sport

Simona Halep, principala favorită la Roma și Roland Garros!

Publicat: 09 sept. 2020

Liderul mondial al ierarhiei WTA, Ashleigh Barty, a anunțat că nu va juca în sezonul european de zgură, din cauza riscurilor la care s-ar expune cu o deplasare făcută din Australia, dar și ca urmare a lipsei sale de pregătire.

Absența lui Ashleigh Barty va face ca Simona Halep să fie principala favorită la cele mai importante turnee de zgură din această toamnă, cel Premier 5 de la Roma, disputat în perioada 14 – 21 septembrie, și Grand Slam-ul de la Paris, 27 septembrie – 10 octombrie.

Simona Halep va fi principala favorită

„A fost o decizie foarte greu de luat, dar, din păcate, nu voi juca în Europa în acest an. Ediția de anul trecut a Roland Garros (câștigată de Ashleigh Barty) a reprezentat cea mai specială competiție la care am luat parte, așa că nu a fost deloc ușor să iau decizia de a mă retrage anul acesta. Sunt două motive principale care stau în spatele deciziei mele. În primul rând, riscul la care m-aș expune, care încă există din cauza pandemiei. În al doilea rând, pregătirea mea fizică nu este tocmai optimă, pentru că a trebuit să mă antrenez fără antrenorul meu”, se arată în mesajul transmis, pe Instagram, de Ashleigh Barty.

Pe lângă Ashleigh Barty, Simona Halep ar mai putea „scăpa” de un adversar incomod la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în 2018. Serena Williams a transmis că ia în calcul să nu joace în Capitala Franței, temându-se pentru propria sănătate.

 „Am foarte multe rezerve, pentru că am probleme grave de sănătate, care mă fac să încerc să stau departe de locurile publice. Am ajuns la spital de mai multe ori în condiții grave. Voi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea mea. Va trebui să vorbesc cu organizatorii pentru a afla cum vor funcționa lucrurile în privința publicului și cum vom fi protejați. Dar cred că va fi bine”, a transmis Serena Williams.

Adauga un comentariu