Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open. A învins-o în trei seturi pe Iga Swiatek

Publicat: 14 feb. 2021
Simona Halep
Victorie pentru Simona Halep la Australian Open

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) s-a calificat duminică, 14 februarie, în sferturile de finală la Australian Open. Simona Halep a învins-o în optimile de finală pe Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-4.

Simona Halep a avut o ieșire nervoasă în primul set al meciului cu poloneza Iga Swiatek, în meciul de la Australian Open 2021.

Fără nici un break în prima jumătate a primului set, Iga Swiatek s-a distanțat la 3-2 și 30-15, ceea ce a iritat-o pe Simona Halep.

La un moment dat, românca Simona Halep s-a descărcat și a țipat puternic „Pe dreaptaaaa!”, la capătul unui punct în care a ales neinspirat să lovească înspre forehand-ul lui Iga Swiatek.

Pentru Simona Halep această victorie este revanșa perfectă pentru eșecul de la Roland Garros 2020. În sferturi, pe Simona Halep o așteaptă un meci spectaculos, cu Serena Williams.

Debut de meci echilibrat

Meciul a început sub semnul echilibrului, fiecare dintre cele două jucătoare câștigându-și game-ul de serviciu. Simona a avut o eficiență de remarcat pe primul. La 3-3 a avut loc momentul de cotitură al primului set, fostul lider mondial având două șanse de break într-un game de aproape zece minute, însă de fiecare dată tânără poloneză a reușit să găsească lovitura câștigătoare pentru a salva situația. Puțin marcată de evoluția acestei situații, Simona a fost cu totul alta în game-ul următor. Primul serviciu nu a mai intrat deloc și adversara sa a reușit un break alb. Swiatek a închis setul după 38 de minute, după o greșeală neforțată a Simonei venită de pe rever.

Simona a câștigat la zero primul game al setului al doilea, apoi a făcut break reușind să găsească o treaptă superioară de agresivitate.

Un alt game de serviciu bun a dus scorul la 3-0, definind modul în care s-a jucat partea a doua a întâlnirii, când Halep a căutat să lovească mai mult spre reverul adversarei. Românca a trimis întâlnirea în decisiv după un alt prim serviciu bine plasat, ea impunându-se cu 6-1, după 26 de minute. În acest timp, fostul lider mondial a comis doar trei greșeli neforțate, în timp ce adversara sa a ajuns la cota 12, iar procentajul de reușită pe primul serviciu a fost de 75 la sută.

Victorie mare în decisiv

Simona Halep a continuat să o forțeze pe Iga să greșească și în partea a treia a întâlnirii, reușind să facă break-ul și să o deraieze și mai mult pe câștigătoarea de la Roland Garros 2020. Au fost unele emoții pentru 2-0, însă românca a ieșit magistral din această mică acoladă, măcinând și mai mai mult încrederea tinerei poloneze.

După cinci game-uri consecutive în dreptul Simonei, Iga a apărut din nou în joc, după ce a băut câteva guri de cafea, și a făcut 2-2. În game-ul al șaptelea, Swiatek a urcat de mai multe ori la fileu, iar Halep a găsit de fiecare dată passing-ul potrivit pentru a face 5-3. Poloneza a făcut 5-4 și toată presiunea s-a mutat pe umerii româncei. Simona s-a impus fără probleme, iar revanșa a fost luată.

„Mă bucur de acest succes. La Roland Garros nu mi-a mers. Acum am încercat să fac lucrurile mai bine și am reușit. Cred că în tot turneul am servit bine și mă bucu că am reușit aici. Încep să-mi variez mult serviciul, m-a ajutat mult aici. Am forțat-o să greșească. Mă simt bine, nu pot să mă plâng. Am lucrat bine acasă, m-am pregătit și aici. Sunt puțin obosită, dar sunt relaxată”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Victorie facilă cu Veronika Kudermetova

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) s-a calificat vineri, 12 februarie, în turul următor la Australian Open, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3.

Veronika Kudermetova a contat doar în game-ul de debut, în care a servit exact, a atacat la milimetru și părea să îi creeze ceva probleme Simonei. A urmat o serie senzațională de 6 game-uri consecutive ale Simonei care a închis setul la 1. Simona Halep a fost în față la toate capitolele. Serviciul i-a funcționat la parametri de trofeu. A trimis 4 ași, a pus prima minge în teren în 85% din rânduri și a izbutit 14 lovituri câștigătoare.

Punctul culminant al partidei a avut loc în game-ul cu numărul 8, unul de peste 8 minute. Simo a fructificat a 4-a minge de break, apoi a servit sigur, pentru a închide meciul.

Adauga un comentariu