Sport

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open. Victorie facilă cu Veronika Kudermetova

Publicat: 12 feb. 2021
Simona Halep
Victorie pentru Simona Halep la Australian Open

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) s-a calificat vineri, 12 februarie, în turul următor la Australian Open, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3.

Veronika Kudermetova a contat doar în game-ul de debut, în care a servit exact, a atacat la milimetru și părea să îi creeze ceva probleme Simonei. A urmat o serie senzațională de 6 game-uri consecutive ale Simonei care a închis setul la 1. Simona Halep a fost în față la toate capitolele. Serviciul i-a funcționat la parametri de trofeu. A trimis 4 ași, a pus prima minge în teren în 85% din rânduri și a izbutit 14 lovituri câștigătoare.

Simona Halep, în optimi la Australian Open

Veronika Kudermetova a opus o rezistență mai serioasă în setul secund. Jocul de regularitate al Simonei a fost presărat cu greșeli necaracteristice, iar rusoaica s-a văzut în avantaj, scor 3-2. A fost momentul în care Halep a călcat pe accelerație. A făcut câțiva pași în teren, nu i-a mai permis Veronikei să dicteze ritmul.

Punctul culminant al partidei a avut loc în game-ul cu numărul 8, unul de peste 8 minute. Simo a fructificat a 4-a minge de break, apoi a servit sigur, pentru a închide meciul.

Simona Halep va juca în turul următor cu învingătoarea partidei Iga Swiatek – Fiora Ferro.

„E greu, am avut nevoie de o mare provocare, știam că lovește puternic, un serviciu razant. Am lucrat mult și mi-am îmbunătățit serviciul, am muncit destul de mult. Nu este ușor pentru mine, pentru că de multe ori îmi propun să blochez loviturile puternice ale adversarelor. Sunt încrezătoare și aștept următorul meci din optimi”, a spus Simona Halep la finalul partidei

Meci spectaculos cu Ajla Tomljanovic

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, după ce a învins-o miercuri, 10 februarie, pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5, a declarat că se bucură că poate zâmbi și că a reușit să câștige partida.

Meciul a fost unul dramatic, în care Simona Halep a revenit fantastic în setul decisiv, de la 2-5. În turul al treilea, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2. Partida a fost una dintre cele mai spectaculoase de până acum de la Australian Open. Cele două au jucat mereu la limită, au căutat să lovească agresiv, iar Tomljanovic a făcut tot ce a putut pentru a scurta punctele și a trimite mereu cât mai lung și mai variat.

Ambele jucătoare au alternat momentele foarte bune de joc cu greșelile neforțate și au făcut cu rândul la conducerea jocului, însă valoarea și experiența Simonei și-au spus cuvântul pe final.

Eliminată de la Australian Open, la proba de dublu

Perechea Simona Halep/Charlotte Kempenaers-Pocz (România/Australia) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Cele două sportive au fost învinse, joi, 11 februarie, cu scorul de 6-3, 7-5, de cuplul australian Arina Rodionova / Storm Sanders.

În setul al doilea, Halep şi partenera ei de 16 ani au condus cu 5-1, dar au pierdut apoi şase ghemuri la rând.

Simona Halep va evolua în continuare în proba de simplu, în care este calificat în turul al treilea.

 

Adauga un comentariu