Sport

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, eliminate de la Australian Open, la proba de dublu

Publicat: 11 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simona Halep și Mihaela Buzărnescu eliminate de la Australian Open la proba de dublu
Simona Halep, eliminată de la Australian Open, în proba de dublu

Perechea Simona Halep/Charlotte Kempenaers-Pocz (România/Australia) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Cele două sportive au fost învinse, joi, 11 februarie, cu scorul de 6-3, 7-5, de cuplul australian Arina Rodionova / Storm Sanders.

În setul al doilea, Halep şi partenera ei de 16 ani au condus cu 5-1, dar au pierdut apoi şase ghemuri la rând.

Simona Halep va evolua în continuare în proba de simplu, în care este calificat în turul al treilea.

Mihaela Buzărnescu, eliminată de la Australian Open, la proba de dublu

În aceeaşi fază, echipa Mihaela Buzărnescu/Ankita Raina a pierdut, cu scorul de 3-6, 0-6, meciul cu perechea australiană Olivia Gadecki/Belinda Woolcock, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu total de 45.000 de dolari australieni (28.700 de euro) şi cu câte 70 de puncte WTA.

Revenire spectaculoasă pentru Simona Halep în meciul cu Ajla Tomljanovic

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA), s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, după ce a învins-o miercuri, 10 februarie, pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5. Meciul a fost unul dramatic, în care Simona Halep a revenit fantastic în setul decisiv, de la 2-5.

În turul al treilea, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2

Partida a fost una dintre cele mai spectaculoase de până acum de la Australian Open. Cele două au jucat mereu la limită, au căutat să lovească agresiv, iar Tomljanovic a făcut tot ce a putut pentru a scurta punctele și a trimite mereu cât mai lung și mai variat.

Final de meci perfect pentru Simona Halep

Ambele jucătoare au alternat momentele foarte bune de joc cu greșelile neforțate și au făcut cu rândul la conducerea jocului, însă valoarea și experiența Simonei și-au spus cuvântul pe final. În setul trei, favorita publicului de la Melbourne a început mai sigură pe ea. A condus cu 2-0, dar Halep a egalat rapid. Ulterior, Tomljanovic a avut o serie extraordinară, în care a jucat perfect. A făcut 5-2, scor la care Simona a avut o revenire fantastică. Jucătoarea noastră a dominat meciul din acel moment, a jucat perfect și a câștigat cinci game-uri la rând, calificându-se în runda următoare.

„Mă așteptam să joace așa. Știam că lovește puternic, dar a fost mai greu de cât mă așteptam. Mă bucur că acum pot zâmbi și sunt foarte fericită. Da, am vorbit mult cu mine și nu eram chiar optimistă. Nu am vorbit despre scor, dădeam vina pe mine că nu sunt suficient de puternică. Dar în cele din urmă am arătat că sunt puternică. Mi-am dorit mult să câștig meciul“, a declarat Simona Halep.

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Petra Kvitova în turul II la Australian Open

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a reușit una dintre cele mai importante victorii din carieră și a trecut de cehoiaca Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA) în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Sorana Cîrstea va juca în turul III la Australian Open cu cehoaica Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA), Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

Sorana reușit un joc excelent contra Petrei Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon (2011 și 2014) și finalistă în 2019 la Australian Open, în care a servit mai mulți ani (3-1) și a făcut mai puține greșeli neforțate (30-44).

Adauga un comentariu