Sport

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil, același mesaj pe Facebook pentru deblocarea urgentă a Federației Române de Tenis

Publicat: 06 nov. 2019

Problemele la Federația Română de Tenis continuă să fie farte mari, chiar dacă Ion Țiriac a fost ales președinte. Marius Vecedea, cel care a contestat și mandatul lui George Cosac, continuă acțiunile în instanță, iar Ministerul Tineretului și Sportului refuză să susțină financiar FRF.
Este motivul pentru care Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil au publicat astăzi mesaje asemănătoare de Facebook în care solicită rezolvarea urgentă a situației pentru, că în cele din urmă, au de suferit sportivii.

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Simonei Halep

„Zilele trecute, noi, jucatorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma ca, la ora actuala, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis.

Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme”, se scrie în postare.

Dreptul la replică al FR Tenis la atacul lui Marius Vecerdea

„În realitate, domnul Vecerdea a rugat instanța să îi acorde o amânare pentru că a formulat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii Tribunalului București, susținând că nu ar înțelege la ce se referă acesta. Dispozitivul este de fapt clar, cererea de înregistrare a noilor organe de conducere a fost admisă, iar domnul Vecerdea tergiversează cât poate soluționarea apelului prin formularea de cereri abuzive: La primul termen din judecată din apel – 16.10.2019, domnul Vecerdea a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare.
La al doilea termen din apel – 23.10.2019, domnul Vecerdea a invocat necesitatea soluționării de către Tribunalul București a cererii sale de lămurire dispozitiv”, s-a scris, printre altele, în dreptul la replică, remis de FR Tenis.loading...

Adauga un comentariu