Boli si tratamente

Simptomele cancerului ovarian: ascită, sângerari, dureri

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simptomele cancerului ovarian ascită sângerari dureri
Simptomele cancerului ovarian

Simptomele cancerului ovarian. Cancerul ovarian este un cancer neobișnuit care apare atunci când celulele din ovare, inițial normale, se transformă și se înmulțesc într-o manieră anarhică pentru a forma o tumoră malignă. În aproape 9 din 10 cazuri, cancerul ovarian începe de la celulele care acoperă ovarul. Vorbim despre adenocarcinom. Alte forme de cancer se pot dezvolta din foliculii ovarieni sau din țesutul de susținere care formează corpul ovarelor.

Dificultatea cu tratamentul precoce al cancerului ovarian este că acesta este tăcut: inițial nu prezintă simptome. Cu toate acestea, pot exista unele simptome nespecifice: disconfort abdominal, pierdere in greutate, constipație care persistă mai mult de o lună.

Simptomele cancerului ovarian

Într-o etapă ulterioară, de multe ori când cancerul s-a răspândit în alte zone ale pelvisului, alte simptome apar mai mult sau mai puțin izolate. Aceste simptome sunt nespecifice și variate:

O creștere treptată a volumului abdominal datorită unei mase sau a ascitei (acumulare de lichid);
Sângerare vaginală anormală;
Secreție vaginală anormală;
Simptome ale unei compresiuni în zona pelvină: tulburări de tranzit;
Mai rar, edem al membrelor inferioare, flebita sau sciatica prin compresia unei vene sau a unui nerv la nivelul coloanei vertebrale;
Dispnee care poate fi legată de revărsarea pleurală;
Dureri în piept;
Pierdere în greutate
Alterare a stării generale

Cauze

În prezent nu sunt cunoscute cauze directe ale cancerului ovarian, dar există o serie de factori de risc cunoscuți: un istoric familial de cancer ovarian, mutații la genele BRCA (această genă ajută în mod normal la controlul creșterii celulelor canceroase), sindromul Lynch (cancer colorectal ereditar nepolyposis), vârstă, istoric familial al anumitor tipuri de cancer (ereditate), istoric personal al cancerului de sân, terapie de substituție hormonală (tratament propus pentru a controla simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile, uscăciunea vaginală și modificările de dispoziție), fumatul, expunerea la azbest, endometrioza.

Adauga un comentariu