Local

Sindicatul Sanitas Filiala Iaşi, protest la Casa Pătrată. Ce nemulţumiri au protestatarii – FOTO/ LIVE VIDEO

Publicat: 12 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sindicatul Sanitas Filiala Iaşi protest la Casa Pătrată. Ce nemulţumiri au protestatarii - FOTO LIVE VIDEO
Membrii Sindicatului Sanitas Iași protestează în fața Prefecturii

Marţi, 12 ianuarie 2021, Sanitas a organizat proteste în toată România. Astfel, astăzi de la ora 11.00, la Prefectura Iaşi are loc un protest al filialei judeţene.

Protestării vor aplicarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază şi acordarea stimulentului de risc angajaţilor din asistenta socială.

Federația Sanitas – REVENDICĂRI:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată.

3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

Zeci de cadre medicale au scandat în fața Prefecturii Iași

Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas a declarat, marți, că au ieșit în stradă pentru a picheta instituția prefectului județului Iași. De asemenea, în marile județe ale R0mâniei membrii Sanitas au ieșit în stradă pentru a își manifesta public nemulțumirile. Acesția doresc ca legea salarizării să fie respectată.

Totodată, președintele Sanitas a declarat că vineri, 15 ianuarie 2021, o parte din personalul din sistemul medical va primi stimulentul de risc în lupta cu noul coronavirus.

„Ne-au scos astăzi în stradă. Este al doilea element dintr-un calendar de proteste. Primul a început săptămâna trecută cu o petiţie pe care am transmis-o colegi pentru a o semna. În dată de 12 este al doilea eveniment programat, pichetarea instituţiei prefectului la nivelul judeţului Iaşi. Şi în alte judeţe vor fi astfel de proteste. Revendicările sunt simple şi paradoxal ţin de respectare legii. Ne dorim ca legea de salarizare să fie respectare şi transă pentru creşterea salariilor infirmierilor şi personalului din asistenta socială să fie aplicată, sporurile să fie la salariul de bază avut în plata. Dar şi că ceea ce s-a întâmplat cu stimulentul de risc să nu mai fie repetat.

Astăzi vorbim de acordarea stimulentului doar pentru o parte din angajaţi, şi nu pentru tot personalul medical. Majoritatea angajaţilor care astăzi sunt prezenţi aici sunt angajaţi din unităţile sanitare dar şi din centrele de asistenţă socială. Mulţi lucrează în linia întâi în lupta cu virusul Covid-19 din ultimele 10 luni. Pe 15 ianuarie vor primi primii bani pentru Covid-19. Există bani pentru a fi plătit suplimentar angajaţii din campania de vaccinare şi pentru sporuri nu”, a declarat Iulian Cozianu, preşedinte Sanitas Iaşi.

„Mai mult de jumătate din cadrele medicale, infectate cu noul coronavirus”

Nicu Gurzu, asistent medical la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a declarat astăzi, în timpul protestelor faptul că au rămas stupefiați și dezamăgiți vis a vis de decizia Executivului Cîțu. Astfel, Florin Cîțu a precizat că anul acesta salariile asistenților, brancardierilor, infirmierilor și personalului TESA din sistemul medical vor fi înghețate.

„Suntem stupefiaţi ca Guvernul României a găsit ca soluţie pentru redresarea economică a ţării salariile infirmierilor şi brancardierilor din anatate. Este o ruşine şi suntem profunzi dezamăgiţi. Mai mult de jumătate din colegii mei s-au îmbolnăvit. Au sechele ulterioare după infectarea cu Covid-19. O parte din personal este şi acum în concediu medical. Actul medical nu este posibil fără brancardier şi infirmier. Aceştia au munca fizică brut”, a declarat Nicu Gurzu, asistent Spital Neurochirurgie Iaşi.

Adauga un comentariu