Prima pagină » Titlurile zilei » Sinucidere cutremurătoare la Facultatea de Istorie de la UAIC. O masterandă s-a aruncat de la etajul blocului în care locuia. Detalii din spatele morții – EXCLUSIV/FOTO

Sinucidere cutremurătoare la Facultatea de Istorie de la UAIC. O masterandă s-a aruncat de la etajul blocului în care locuia. Detalii din spatele morții – EXCLUSIV/FOTO

25 apr. 2024, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Andra A., masterandă în anul I în cadrul Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, s-a aruncat în gol de la 10 metri înălțime. Tânăra a agonizat timp de două săptămâni, iar marți, 23 aprilie 2024, a încetat din viață. Atât medicii, cât și prietenii tinerei susțin că aceasta suferea de depresie.

Apropiații fetei spun că aceasta suferea de depresie

Andra Andrieși

În data de 11 aprilie 2024, Andrei s-a aruncat în gol de la circa 10 metri înălțime, în urma căderii suferind mai multe traumatisme grave

Prietenii Andrei A. au povestit că tânăra era depresivă de mai mulți ani. Fata suferea, deoarece părinții săi erau divorțați, iar ea locuia când la un părinte, când la celălalt. Apropiații acesteia susțin că mama sa era căsătorită cu un polițist, iar între cei doi soți existau mereu certuri, femeia fiind agresată de bărbat. De altfel, Andra A. nu este la prima tentativă de suicid, ci aceasta ar fi mai încercat și în trecut să-și ia viața. Conform apropiaților, Andra A. ar fi avut probleme și cu consumul de alcool, motiv pentru care și-ar fi întrerupt studiile pentru un an. Tânăra avea mai multe cicatrici pe brațe, rezultate în urma automutilării.

„Era la master anul I, la Patrimoniu şi turism cultural, și a mai avut o tentativă de suicid și când era în anul I la licență”, a declarat o prietenă de-a Andrei.

În data de 11 aprilie 2024, Andra A., care avea 24 de ani, s-a aruncat în gol de la circa 10 metri înălțime, în urma căderii suferind mai multe traumatisme grave.

Andra Andrieși

Conform apropiaților, Andra ar fi avut probleme și cu consumul de alcool

Andra A., masterandă a Facultății de Istorie din Iași, a murit după ce în urmă cu două săptămâni s-a aruncat de la etaj

Andra Andrieși

În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, Andra a încetat din viață marți, 23 aprilie 2024

Tânăra a fost consultată, mai întâi, de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, iar apoi a fost internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unde a fost permanent în comă. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, Andra A. a încetat din viață marți, 23 aprilie 2024.

„11 aprilie, după-amiază, pacientă de 24 de ani, cu politraumatism prin precipitare de la aproximativ 10 metri. Sindrom depresiv. Stop cardiorespirator resuscitat în prespital(smurd TIM). Comă post traumatică traumatism cranio cerebral sever. Edem cerebral, fractură bază de craniu, hemoragie subarahnoidiana. Ruptură splenică, lacerație hepatică, contuzie renală dreaptă, contuzie pancreatică. Fractura bazin complexă. Pneumotorax stâng masiv. A mers direct în sală la chirurgie 1. A fost tot timpul în comă profundă din cauza leziunilor cerebrale grave, intubată ventilată mecanic, a decedat ieri în ciuda eforturilor terapeutice”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Inspectoratul de Poliție al Județului Iași (IPJ) anunță deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 11 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a căzut de la etajul unui bloc din municipiul Iași. La fața locului, s-au deplasat polițiștii, constatând că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de o tânără de 24 de ani. Ulterior, s-a deplasat și un echipaj medical care a constatat faptul că tânăra se afla în stare de inconștiență, fiind transportată la spital. Ieri, 23 aprilie a.c., tânăra a decedat la spital. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere de culpă”, a transmis IPJ Iași legat de cazul masterandei de la Facultatea de Istorie din Iași, care s-a aruncat în gol de la 10 metri înălțime.

Comentarii
  • La orice cumpana din viata, gata, apare depresia. Si ai mei au divortat cand aveam 14 ani si nu am mai avut depresie! Vad ca tot apar cuvinte noi pt astia batuti in cap.

  • da, numa depresie peste tot………………….

  • Habar nu aveți pe ce lume trăiți, voi ăștia de comentați la asa cazuri.Traiti ca să comentați dramele altora…puneți dracu mana și citiți și documentați va .Cum ficatul sau inima suferă, asa suferă și creierul din cauza unor dezechilibre la nivelul sau..dar sa ferească Dumnezeu sa dea depresia în unii ca voi care luați în ras și în batjocura .În orice caz se vede cât de evoluați sunteți și la ce nivel …

  • Dumnezeu sa o ierte. Da, într-adevăr depresia este o mare problema a zilelor noastre, aceasta duce la diverse boli precum diabet, boli cardiovasculare, avc, chiar și cancer și poate sfârși chiar cu suicid. Nu trebuie tratata cu superficialitate, nu sunt destui psihologi, iar cei care sunt cer prea multi bani. Vremurile s-au schimbat, la fel și comportamentul oamenilor, nu trebuie sa facem o paralelă cu ce era acum 30-40 de ani deoarece comparam mere cu pere.

  • Ai dreptate Cr9.

  • Ai dreptate, Cr9. N-o cunosc, dar îmi pare rău de fată.

  • Un articol scris in necunostinta de cauza. cum puteti scrie niste aberatii pe care nu le verificati? Cum puteti rasuci cutitul in rana parintilor? 90 la suta din articol despre viata fetei nu este real!

  • dar 10m nu e chiar atat de mult, sigur?

  • 10m e etaj 4

  • inca un caz unde o fata (nu-i lege poate fi si baiat) nu a intilnit baiatul care sa o faca sa traiasca viata cu bune si rele.Si asta din cauza asta ,tinerii nu mai socializeaza ,se arunca in bratele social media si atit ! pacat de ea !

  • Daca te-ai informa cum se scriu aceste articole ai afla ca unele informatii sunt furnizate de personalul spitalului si de politie, nu de barfe auzite de prin vecini. Asa ca nu incerca sa induci in eroare cititorii prin a infirma informatiile din articol doar pentru discredita validitatea acestora.

  • Taliano vero

    @anonim
    Înălțimea interioara a unui etaj este 2,5 m. Asta e standardul, plus plafonul , ajungem la peste 2,7 m un etaj. (Un inginer in construcții ar putea să știe exact). Blocul are și parter
    Concluzia? mai degrabă etajul 3 decât 4..

  • Toți „dilii” sunt deprimați și anxioși in ziua de azi. Iar tăieturile alea pe brațe se numesc ” smenuiala cu lama”, obicei brevetat de țiganii infractori care deveneau „deprimați” când îi luă poliția sau când ascultau muzica lăutărească de boala și amar …Lasati-ne „dreacu’ ” cu nebunii ăștia …

  • Toți „dilii” sunt deprimați și anxioși in ziua de azi. Iar tăieturile alea pe brațe se numesc ” smenuiala cu lama”, obicei brevetat de țiganii infractori care deveneau „deprimați” când îi luă poliția sau când ascultau muzica lăutărească de boala și amar …Lasati-ne „dreacu’ ” cu nebunii ăștia …

  • O mizerie de articol,mincinos aproape in totalitate!
    Empatia a disparut demult ! Macar sa ii fi scris povestea adevarata…dar,asa-i ca nu o stiti?

  • Bagi un Babanu și uiți de depresie

  • Cetățean siderat

    Sunt foarte curioasă de ce vă deranjează atât de mult acest caz.

    De ce urâți oamenii care aleg să-și incheie socotelile cu viața? Cu ce v-au deranjat?

    In Antichitate, oamenii purtau la ei sticluțe cu otravă. Atunci când se simțeau copleșiti de toate, goleau acea sticlă.

    Oamenii au perspective diferite asupra vieții. De ce vă este greu să înțelegeți acest lucru?

    Nu sunteți capabili de empatie? Mie mi se rupe inima când văd astfel de cazuri.

    P.S. Oamenii buni sunt oameni blânzi.

  • Cum puteți scrie ca părinții ei erau divorțați și mama bătută ? Părinții sunt căsătoriț, locuiesc împreună și sunt oameni minunați. Nu credeți ca le este suficientă durerea de acum ? Vă informați înainte să scrieți articole sau o dăm de gard așa ?

  • Cei ce iau in derîdere depresia , cum ca ar fi ceva banal , o boala inventata sau cumva ca cei ce nu o pot controla sunt oameni slabi etc etc….vă insealati amarnic ! Eu , „bat” binisor spre vîrstă a treia…. , dintr-un om hiperoptimist, viața de familie extra, copii reusiti la locul lor, nepoti, stare materiala buna , totul ok.. nu m-am gândit niciodată ca o sa fiu,, pus la pământ ” de aceasta boala cumplită! In pandemie , in urma a trei decese in familie in decurs de o luna( parintii si un frate) am clacat ! Nu va puteti imagina in ce stari te poate aduce depresia! Dupa aproape 3 ani cu ajutorul psihologului si a medicului psihiatru sunt pe linia de plutire. Asa ca boala asta e la fel cum ii cancerul! Te loveste cand nu te astepti si nu se stie daca mai scapi vreodată de ea! Nu rîdeți , viata îți aduce neprevăzutul in fața cât ai clipi !

  • Adevărul!!!!

    Doamne ferește! Cum sa scrieți astfel de aberații! Cum sa declarați lucrurile astea despre familia fetei?! Mai oameni buni, voi ați verificat sursele? Părinți ar trebui sa va dea în judecata! Mințiți! Cine v-a zis ca sunt divorțați, cine v-a zis ca mama era agresata? cine?! Ari verificat ca e adevărat?!

  • @Adevarul!!!! Singurul responsabil pentru ce apare in comentarii este proprietarul acestui site. Citeste ,,Termeni si Conditii” si vei vedea ca nu exista un ,,disclaimer” pe niciunde..E la limita legii. Ca sa ma poti da in judecata pe mine ,,postac” , eu postacu’ ar trebui sa ma logez cu ce imi cere site-ul (mail , tel. nickname , nume , prenume adresa etc.).

  • Atat pot! Nu e suficienta durerea parintilor si nu numai…! Saracii,la cat is de daramati mizeriile astea mai lipseau

  • Adevărulpur!!!

    Sincer??? Sper din suflet ca părinții să vă atace în instanță pentru declarațiile false din acest articol. O meritați cu vârf și îndesat! Oare v-ați pus în locul lor înainte să scrieți așa ?!? Vă era greu să vă informați despre adevărul din familie? Apropiații susțin ?!? Ați întrebat familia cum e situația?!? Sper sper să fiți atacați în instanță!!
    Îmi este milă de părinții care își strigă durerea acum și săracii citesc ca fața lor a intrat în depresie din cauza la așa zisa “despartire” și a bătăilor primite de cel de al doilea soț al mamei, da care o fi ăla ?!? Cel imaginar probabil.

  • Completare. Nici macar acea atentionare

    Pastrati bunul simt in comentarii
    sau
    Nu folositi trivialitati
    nimic de genul acesta

  • Puteti incerca aici

    Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere

    Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:

    Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din Romania
    B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
    [email protected]

    Normal , ar trebui sa fiu ,,banat* ptr asta dar acest site e flenduri

  • Puteti incerca aici

    Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere

    Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:

    Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din Romania
    B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
    [email protected]

    Normal , ar trebui sa fiu ,,banat* ptr asta dar acest site e flenduri

  • Puteti incerca aici

    Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere

    Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considerati ca v-au fost incalcate drepturile:

    Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din Romania
    B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania
    [email protected]

    Normal , ar trebui sa fiu ,,banat* ptr asta dar acest site e flenduri

  • Un JEG de articol.
    S-a aruncat unul de la etaj si dintr-o clinica din Sf….

  • Da, s-au aruncat si pacienti, s-au aruncat si rezidenti, și s-a scris și despre aceste întaâmplari nefericite. Nu are nimeni o placere să scrie despre o sinucidere, dar sunt lucruri care se întâmplă, din păcate. Nu e ca și cum niște roboți scriu despre alți roboți! Și oamenii ăștia au familii, au copii, părinți

  • @anonim
    Nu este vorba ca s-a scris despre sunuciderea ei ci ca se arunca cu noroi in părinți, nefiind adevărat nimic despre familia ei. Sub nici o formă nu sunt divorțați și locuiesc separat.

  • Asta au povestit prietenii/colegii ei de facultate

  • Astea sunt „stirile”, „informarile” care ne otravesc zilnic viata. Televiziune, radio, ziare, internet. 99% de minciuni construite pe 1% de adevar. Totul pentru a face senzatie si a vinde „informatii”.
    OAMENI sufletisti, familie devotata ca cea a fetei rar intilnesti. O spun pt ca-i cunosc f bine.
    Lasati prostiile si nu mai rostogoliti un rahat aruncat cu nesimtire si nepasare fata de semeni.
    Cel care a scris articolul si toti care l-au aprobat sper din toata inima sa plateasca.
    Daca pot ajuta la asta legal, sa-i fac sa plateasca, ma ofer voluntar.
    Nemernici de ultima speta nu au voie sa ramina nepedepsiti de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *