Local

Sinucidere la Iaşi. Bărbat spânzurat de un stâlp, la Gara Socola – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE

Publicat: 08 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sinucidere la Iaşi. Bărbat spânzurat de un stâlp la Gara Socola - EXCLUSIV FOTO UPDATE
Un bărbat de 30 de ani s-a spânzurat la Iași, după ce s-ar fi certat cu concubina

O altă sinucidere la Iaşi. Un bărbat a decis că nu mai are pentru ce trăi şi şi-a pus capăt zilelor. Acesta s-a spânzurat de un stâlp în zona Gării Socola.

Momentan nu se ştie motivul care l-a făcut pe bărbat să recurgă la acest gest necugetat.

UPDATE: Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ar fi un om al străzii. Acesta ar fi recurs la gestul extrem după ce s-ar fi certat cu concubină.

Potrivit oamenilor legii, ieşeanul nu este la prima tentativă de suicid.

Tot mai mulți tineri din Iași se sinucid

Tot mai multe tentative de suicid în rândul tinerilor la Iași. De cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme este depresia din dragoste. În ultimele trei zile, la camera de gardă a spitalelor ieșene au ajuns trei cazuri de tentativă de suicid. Vârsta celor trei tineri care au recurs la un astfel de gest este cuprinsă între 18 și 24 de ani. Motivul tentativei a fost o decepție în dragoste. Medicii ieșeni sunt îngrijorați.

„Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Chiar ieri, pe data de 3 iunie 2021, am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților.

În categoria de vârstă 16 – 25 de ani există o oarecare egalitate între băieții și fetele care ajung la astfel de gesturi, iar în categoria persoanelor de peste 30 de ani, cele mai întâlnite cazuri sunt la bărbați. Sunt foarte multe tentații, iar să ajungi chiar în punctul în care vrei să îți iei viața, înseamnă că acest gest a fost premeditat. De cele mai multe ori, nu își dau seama că au o problemă, că suferă de o depresie și situația se agravează fără a consulta un specialist și se ajunge la punctul în care se trece la fapte”, a precizat dr. Raluca Prepeliță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unei tinere din Iași găsită spânzurată în dulap. Fata a recurs la acest gest după o ceartă cu iubitul.

Adauga un comentariu