În ultima vreme, foarte mulți părinți sunt în căutarea unui sirop pentru copii agitați. Există mai multe teorii care ar putea explica hiperactivitatea în creștere, în rândul copiilor.
Totuși, copiii mici sunt cunoscuți pentru curiozitatea și energia peste limite de care dau dovadă. Aceștia sunt mereu în mișcare și pun zeci de întrebări despre orice le atrage atenția. În acest mod își consumă energia copiii de până în șase ani. Băieții sunt chiar mai hiperactivi decât fetele, de aceea se joacă mai mult. Aceste lucruri sunt normale și reprezintă chiar un semn bun în legătură cu sănătatea celor mici.
Însă, atunci când copilul are peste șase ani, iar acest comportament nu se temperează, poate fi un semnal de alarmă. Hiperactivitatea în rândul copiilor mai mari poate fi un efect al unei tulburări.
Simptomele unui copil hiperactiv
Majoritatea efectelor acestei afecțiuni sunt vizibile ochiului liber. Copiii afectați nu vor putea sta liniștiți nici măcar pe scaun, la masă sau în alte contexte sociale. Își vor mișca în mod constant membrele, mai ales mâinile. Indiferent de cât de mult încearcă părinții să îi calmeze sau să îi stăpânească, cei mici vor continua să întrerupă dialogul și să spună orice le trece prin cap. Cel mai des, de vină pentru acest comportament este ADHD-ul. În acest caz, părinții trebuie să încerce să fie foarte înțelegători și calmi. Tulburarea ADHD poate afecta și adulți.
Deși nu se comportă ideal în contexte sociale, aceștia nu pot sta foarte mult nici singuri. Nu va avea răbdare să aștepte sau să se joace singur prea mult timp.
Copiii hiperactivi pot prezenta probleme și la școală. Din cauza neliniștii de care dau dovadă, pot fi izolați de grup și nici nu se pot concentra foarte bine prea mult timp. Acest lucru îi face să rămână în urmă cu materiile predate la școală.
Sirop pentru copii agitați – Remedii pentru combaterea hiperactivității
Există mai multe tipuri de sirop care pot fi administrate împotriva neliniștii copilului. Acestea diferă în funcție de gravitatea cazului sau de tulburarea suferită.
Siropul este o compoziție formată majoritar din elemente naturale. Medicamentul este, în general, pe bază de plantele sedative cele mai recunoscute pentru efectele sale cum ar fi hameiul, floarea de portocal și roinița. Pe lângă acestea se mai poate afla și lavanda, verbina sau chiar extractul de flori de tei.
În conținutul siropului se află și vitamina B6 care asigură o funcționare cât mai bună a sistemului nervos central.
De obicei, tipul acesta de sirop are o aromă plăcută de afine, zmeură sau coacăze pentru confortul copilului.
Este important să conștientizăm că acestea nu sunt decât suplimente alimentare și nu pot înlocui medicamentația corectă recomandată de medic. Acest sirop poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Copilul va reuși să adoarmă mai ușor și să se odihnească cât mai bine. Efectul siropului îl va ajuta pe cel mic să se liniștească și să se calmeze mai rapid pentru că substanța acționează și la nivelul psihic, dar și fizic.
Pe lângă remediile sub formă de sirop, există și capsule masticabile formate, de obicei, dintr-un amestec de vitamine benefice pentru cel mic.
Așadar, există mai multe versiuni de sirop pentru copii agitați care le pot aduce liniște, calm și o noapte mai odihnitoare.