Stiri medicale

O companie a lansat un sistem rapid de testare pentru COVID-19: rezultatul in cel mult 13 minute

Publicat: 28 mart. 2020
Sistem rapid de testare pentru COVID-19
Sistem rapid de testare pentru COVID-19

Sistem rapid de testare pentru COVID-19. Laboratoarele Abbott au obtinut aprobarea Administrației Medicamentelor din SUA pentru testul său molecular pentru tulpina Coronavirus COVID-19, despre care compania spune că poate oferi „rezultate pozitive în cel puțin cinci minute și rezultate negative în 13 minute.”

Testele de diagnosticare moleculara rapide pot fi utilizate în locații de screening temporar, chiar si in cabinetul medicului, laboratoare și institutii de îngrijire medicală pentru a detecta tulpina de Coronavirus COVID-19 într-o jumătate de oră, conform Forbes.

„Cu testarea rapidă pe ID-ul NOW, furnizorii de servicii medicale pot efectua teste moleculare de diagnosticare în afara celor patru pereți tradiționali ai unui spital dinn focare”, a declarat Robert Ford, președintele și directorul de operare al Abbott.

În cazul lui Abbott, compania a precizat că va face testele ID NOW COVID-19 disponibile săptămâna viitoare, cu posibilitatea de a livra 50.000 de teste pe zi.

Și acest tip de producție va fi binevenit furnizorilor de servicii medicale din SUA din primele linii, precum și la Casa Albă Trump și agențiile federale de sănătate învinovățite de critici pentru lipsa de testare pentru coronavirus. Statele Unite sunt considerate mult în spatele altor țări atunci când vine vorba de disponibilitatea testării, în general, chiar și cu peste 81.000 de cazuri de coronavirus raportate – cel mai mare numar raportat din orice țară din lume începând de joi.

Sistem rapid de testare pentru COVID-19

Înainte de aprobarea FDA a testelor rapide, multe dintre testele coronavirus aprobate recent la începutul acestei luni sunt utilizate în spitale mari și centre medicale.

Abbott, care a câștigat o autorizație de utilizare de urgență FDA la începutul acestei luni pentru „m2000TM RealTime System”, care este utilizat de spitale și centre medicale academice pentru a accelera capacitățile de diagnostic, are un istoric consacrat în dezvoltarea testelor de diagnostic, în special pentru boli infecțioase precum SIDA, fiind si dezvoltator al primului test HIV.

Abbott’s ID NOW, care a fost lansat pentru prima dată în 2014, este, de asemenea, o platformă moleculară de punct de îngrijire pentru gripa A & B, Strep A și testarea RSV din SUA, a spus compania.

„Pandemia COVID-19 va fi dusă pe mai multe fronturi, iar un test molecular portabil care oferă rezultate în câteva minute se adaugă gamei largi de soluții de diagnostic necesare pentru a combate acest virus”, a spus Ford.
Adauga un comentariu