Sport

Sistemul VAR, tot mai aproape de Liga I! „Din câte s-a discutat ultima dată, cred că atunci va fi implementat”

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sistemul VAR tot mai aproape de Liga I Din câte s-a discutat ultima dată cred că atunci va fi implementat
Sistemul VAR - cu denumirea: sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga I de fotbal începând cu play-off-ul sezonului viitor

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a anunțat că sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga I de fotbal începând cu play-off-ul sezonului viitor

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a anunțat că sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga I de fotbal începând cu play-off-ul sezonului viitor.
LPF și FRF s-au tot contrat pe tema implementării sistemului VAR în Liga 1, însă arbitrajul video ar putea ajunge în România din sezonul 2020/2021:

„Din câte s-a discutat ultima dată, cred că VAR-ul va fi implenentat din play-off-ul Ligii 1 din sezonul viitor. Nu este destul de departe, dar ținând cont că mai este un sezon regulat care se va juca, pare destul de departe. Vor mai exista discuții legate de arbitraj. Vedem cum va fi implementat, pentru că nici noi nu știm. Sunt discuții în continuare între Liga, Federație și forurile europene. Vedem cum se va putea implementa în România, dar eu cred că este necesar. Și uite, dacă aveam VAR, aseară probabil nu mai ajungeam la discuțiile astea și probabil că Iașul ar fi primit cel puțin un penalty”, a spus Emilian Hulubei, pentru ProSport.

Kyros Vassaras: „Avem ședințe legate de implementarea sistemului VAR în Liga I”

Președintele CCA, Kyros Vassaras, a vorbit recent despre implementarea sistemului VAR:

„Avem ședințe legate de VAR și de implementarea acestuia. Vom continua să facem ședințele de pregătire și vom aștepta decizia, care trebuie luată de toți cei implicați. FRF și LPF trebuie să hotărască. Din momentul în care se va lua decizia de implementare VAR, arbitrii vor avea nevoie de opt luni de pregătire.
Arbitrii au nevoie de cel puțin opt luni, de când vom vedea semnăturile pe contract”, a dezvăluit Vassaras, acum câteva săptămâni.

LPF a decis ce se întâmplă cu barajul din Liga 1! Propunerea FRF, respinsă

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe site-ul său oficial, că în urma consultării celor 14 cluburi afiliate, respinge propunerea Federației Române de Fotbal privind disputarea barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1 într-o singură manșă și nu tur-retur cum prevede ROAF.

„Liga Profesionistă de Fotbal a primit punctele de vedere ale tuturor cluburilor membre în ceea ce privește varianta propusă de Federația Română de Fotbal, în cadrul ședinței Comitetului Executiv din data de 25 iunie 2020, ca jocurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Casa Liga 1 să se desfășoare într-o singură manșă.
Cele 14 cluburi membre ale Ligii I au susținut, în unanimitate, că nu sunt de acord cu varianta de lucru propusă de Federația Română de Fotbal și că doresc să dispute jocurile de baraj în două manșe, așa cum prevede și Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice al FRF”, se menționează pe site-ul citat.

Barajul pentru menținere/promovare în Liga 1, programat pe 5 și 9 august
Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federația Română de Fotbal o adresă în care prezintă punctul de vedere al cluburilor membre și a îndemnat pe această cale FRF, ca, pentru respectarea principiilor democratice care guvernează activitatea fotbalistică din România, să solicite cluburilor din Liga 2 punctul de vedere cu privire la modul în care acestea doresc să dispute jocurile de baraj (în dublă manșă cum prevede ROAF al FRF sau varianta nouă a FRF, într-o singură manșă).

Conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, ocupanta poziției a 3-a în Liga a II-a va disputa cu locul 6 din play-out-ul Ligii I un meci de baraj de menținere/promovare în dublă manșă.
Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal aprobase, la 5 iunie, în calendarul competițional pentru încheierea sezonului 2019-2020, ca partidele de baraj să se dispute în 5 și 9 august 2020.

Adauga un comentariu