Local

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași. Trei persoane au decedat din cauza coronavirus, bilanțul total ajungând la 2.110

Publicat: 24 ian. 2022
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 18 externări și 52 internări

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 24 ianuarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 80281 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 495 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 18 externări și 52 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 2110.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 286 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 240 realizate de DSP Iași și 46 de SAJ Iași.

Pe data de 23 ianuarie 2022 au fost vaccinate 373 de persoane. Mentionam că 60 persoane au primit doza I și 47 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 278 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 22 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 24 ianuarie 2022, sunt ocupate 337 paturi din care 24 sunt paturi ATI (din care 1 pat ATI este ocupat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 2 paturi ATI la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 6 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 8 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Pascani

În momentul de faţă sunt libere 16 paturi ATI:

  • 8 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 2 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 10 paturi, CF Iasi – 40 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 138 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

In momentul de față 7 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 11 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt 24 paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 24 ianuarie 2022, un număr de 4087 persoane se află în izolare, iar 1802 persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 78995 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 63413 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.
Adauga un comentariu