Coronavirus

Situația epidemiologică din Polonia o ia razna: 5.559 de cazuri nou înregistrate în decurs de 24 de ore

Publicat: 20 oct. 2021
Coronavirus

Ministrul polonez al sănătăţii a avertizat asupra unei ”explozii deosebite” de cazuri de coronavirus.

Numărul noilor infectări înregistrate în decurs de 24 de ore a crescut cu 100% miercuri, comparativ cu săptămâna precedentă, iar marţi creşterea era de 85% faţă de săptămâna trecută, a spus Adam Nedzielski.

„Dacă această situaţie continuă, va arunca în aer toate previziunile noastre de până acum”, a adăugat ministrul.

Cifrele făcute publice miercuri de Ministerul Sănătăţii de la Varşovia arată 5.559 de cazuri nou înregistrate în decurs de 24 de ore şi 75 de persoane decedate în legătură cu noul coronavirus în acelaşi interval. Polonia are o populaţie de circa 38 de milioane.

Ministrul sănătăţii a menţionat că o treime din noile cazuri au fost înregistrate în regiunile Lublin şi Podlaskie, din estul şi sud-estul Poloniei şi a atribuit creşterea faptului că respectivele regiuni au fost mai puţin afectate de valurile anterioare ale pandemiei.

„Vom vrea să observăm dacă această tendinţă continuă câteva zile la rând şi poate va trebui să luăm măsuri drastice”, a notat ministrul sănătăţii, asigurând totodată că în prezent în cadrul guvernului nu se discută impunerea unui nou lockdown, potrivit Reuters.

Întrebat la ce se referă cu „măsuri drastice”, Niedzelski a explicat că va fi vorba de aplicarea mai strictă a regulilor existente referitor la purtarea de măşti sanitare şi distanţarea socială.

Aproape 61% din adulții polonezi sunt complet vaccinați, sub media UE care este de 74%.

Polonia intenționează să pună la dispoziția tuturor adulților doze de rapel ale vaccinului împotriva coronavirusului în următoarele câteva săptămâni, a declarat premierul Mateusz Morawiecki.

”Persoanele peste 18 ani care au avut prima doză acum 6 luni, sunt eligibili pentru a doua doză”, a spus el într-o postare pe Facebook.

De la începutul pandemiei, Polonia a raportat un total de 2.950.616 cazuri de COVID-19 și 76.254 de morți.

 

Comentarii
  • Pai csz, continuati sa obligati oamenii sa accepte vaccinuri expirate ca la asta va pricepeti cel mai bine!
    (p.s. nu expirate ca si termen de valabilitate ci dpdv al eficientei… c’mon, asta deja e o alta pandemie, o avea la baza acelasi tip de virus dar plm… „iarna nu-i ca vara” spunea un basist candva in vremuri de, demult!)

Adauga un comentariu