Local

Situația finală a înscrierilor la UMF Iași: Concurență de 4,22/loc bugetat la Medicină

Publicat: 22 iul. 2020
ALT=
Situația finală a înscrierilor la UMF Iași: concurență de 4,22/loc bugetat la Medicină

S-a încheiat perioada de înscrieri la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași. Deși numărul total de candidați este aproximativ același cu cel de anul trecut, la Medicină concurența este cea mai mare din ultimii 4 ani:  4,22/loc bugetat. Testul grilă va avea loc duminică, 26 iulie.

La sfârșitul perioadei de înscrieri la admiterea de la UMF Iași, la Medicină sunt 1261 de dosare (concurență de 4,22/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 312 (concurență de  5.57 /loc bugetat), la Nutriție și Dietetică – 55 (concurență de 5.00/loc bugetat), la Medicină Dentară – 273 (concurență de 3.21/loc bugetat), la Asistență de Profilaxie Stomatologică – 8 (concurență de 0.89/loc bugetat), Tehnică Dentară – 78 (concurență de 2.60 /loc bugetat), la Farmacie – 75 (concurență de 0.77/loc bugetat), la Bioinginerie medicală – 100 (concurență de 1.52/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 175 (concurență de 2.36/loc bugetat). Total înscriși: 2337 candidați.

Situația finală a înscrierilor la UMF Iași: Cea mai mică concurență la Facultatea de Farmacie

Cea mai mare concurență o înregistrează Facultatea de Medicină, de 4,22/loc bugetat, mai mare decât anii trecuți (3.71/loc bugetat – în 2019, 3.21/loc bugetat – în 2018 și 3,20/loc bugetat –  în 2017), iar cea mai mică Facultatea de Farmacie (0.77/loc bugetat).

 Testul grilă va avea loc duminică, 26 iulie. În condițiile crizei epidemiologice, conducerea Universității a luat măsuri extraordinare pentru siguranța candidaților.

Concursul de admitere se organizează la UMF Iași, la următoarele specializări: Medicină (durata studiilor 6 ani), Medicină Dentară (6 ani), Farmacie (5 ani), Asistență Medicală Generală (4 ani), Nutriție și Dietetică (3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare medicală (3 ani), Tehnică dentară (3 ani), Asistență de Profilaxie Stomatologică (3 ani) și Bioinginerie (4 ani).

Câte locuri sunt disponibile

Numărul de locuri pus la dispoziția candidaților este 728 locuri fără taxă și 639 locuri cu taxă în lei. Taxa de studiu pentru ciclul de studii universitare de licenţă, pentru anul universitar 2020–2021, este de 7.500 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 5.000 lei/an de studiu pentru Asistență Medicală Generală și Bioinginerie şi 4.000 lei/an de studiu pentru specializările cu durata studiilor de 3 ani.

Concursul pentru admitere va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

De la 1 iunie s-a dat startul înscrierilor online la concursul pentru admiterea în ciclul universitar de licență la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Ultima zi de înscriere este 19 iulie 2020, ora 12.00, iar testul grilă va fi dat duminică, 26 iulie 2020.

Până la momentul validării, candidatul poate finaliza dosarul de concurs sau poate ieși de pe platformă fără a finaliza dosarul, având posibilitatea că ulterior să revină cu alte documente. După validarea finală nu mai pot fi aduse completări la actele din dosarul on-line de concurs, decât la solicitarea expresă a comisiei de verificare a eligibilității dosarului. În urma verificării eligibilităţii dosarului de înscriere candidatul va primi pe adresa de e-mail un cod de participare la proba scrisă a concursului de admitere.

Comentarii
  • 30 de ani de la revolutie si rectorii UMF nu au construit o parcare subterana desi este spatiu sub esplanada, ne-au mintit ca au un proiect dar nu au facut nimic, prostii i-au votat iar parcarea a fost bagata sub pres, la fel si la UAIC, zero investitii pentru confortul studentilor, doar spagi pentru profesori.

Adauga un comentariu