International

Situație alarmantă în Franța! O poliţistă a decedat, după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet – VIDEO

Publicat: 23 apr. 2021

O poliţistă a decedat vineri după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet, oraş francez situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris, transmit AFP şi Reuters.

Atacatorul a fost arestat, dar a murit ulterior din cauza rănilor provocate de gloanţele trase de poliţişti, a relatat postul de televiziune BFM.

Poliţia a menţionat că atacatorul a decedat, fiind atins de gloanţele trase de un singur ofiţer de poliţie. Este vorba despre un cetăţean tunisian, în vârstă de 36 de ani, necunoscut serviciilor de poliţie şi de informaţii teritoriale, aflat legal pe teritoriul francez.

Faptele s-au produs în jurul orei 12:20 GMT. Poliţista a decedat la locul atacului, în pofida intervenţiei serviciilor de urgenţă, ea suferind o rană gravă la gât.

Motivele atacului nu sunt deocamdată clare. Funcţionara se întorcea din pauză. Agresorul s-a strecurat în comisariat odată cu ea. Poliţişti, care au văzut acest lucru, s-au apropiat, iar în acel moment bărbatul a atacat victima.

Rambouillet este un oraş cu 26.000 de locuitori, mulţi dintre ei având locuri de muncă în Paris, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului francez, Gabriel Attal.

Parchetul antiterorist din Franţa s-a autosesizat în cazul atacului comis vineri într-o secţie de poliţie situată la periferia Parisului, afirmă surse judiciare.

Anchetatorii încearcă să afle motivul atacului, fiind analizate toate ipotezele.

Premierul Jean Castex s-a deplasat la locul incidentului.

„Republica tocmai a pierdut o eroină a vieţii de zi cu zi, în urma unui gest barbar şi de o infinită laşitate. Le transmit apropiaţilor victimei că au susţinerea întregii naţiuni. Forţelor de ordine le transmit că le împărtăşesc emoţia şi indignarea”, a declarat Jean Castex.

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, anunţase la rândul său că va merge la Rambouillet.

Adauga un comentariu