Coronavirus

Situație alarmantă în Italia: 37.809 cazuri noi de Covid-19 și 446 decese în ultimele 24 de ore

Publicat: 06 nov. 2020
COVID-19 lovește din nou Italia! Numărul cazurilor noi continuă să crească
COVID-19 lovește din nou Italia! Numărul cazurilor noi continuă să crească

Italia doboară încă un record de noi contaminări zilnice cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, a înregistrat 37.809 cazuri noi de Covid-19 și 446 decese. Din spitale însă au fost externați peste 10.000 de persoane, față de aproape 5.000 joi.

Joi erau 34.505 cazuri noi, iar vineri sunt 37.809. Numărul total al persoanelor infectate, de la începutul epidemiei, este de cel puțin 862.681. Tot de la începutul epidemiei, au murit 40.638 de oameni, din care 446 în ultimele 24 de ore.

Au fost externați 10.586 bolnavi față de 4.961 externați miercuri.

Recordul este absolut, nu au fost niciodată atât de multe infecții în 24 de ore, după ce joi s-a înregistrat vârful de 34,505 contaminări noi. Acesta este al treilea record din 6 zile, scrie Corriere della Sera. Curba epidemiologică este ascendentă iar potrivit ministrului Sănătății, Roberto Speranza: „Dacă nu scade, personalul sanitar nu va rezista undei de șoc”.

Creșterea numărului de cazuri noi nu vizează doar „zonele roșii”, deoarece virusul circulă pe întreg teritoriul țării. De exemplu, în Veneto sunt 3.387 cazuri noi, regiunea doborând recordul de joi, când avea 3.264 cazuri, însă Lombardia rămâne cea mai afectată regiune de la începutul celui de-al doilea val.

Veste proastă dată de un virusolog: Nu scăpăm nici în 2021 de COVID-19!

Virusologul Giuseppe Ippolito, directorul științific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, dă o veste proastă în legătură cu noul coronavirus. Giuseppe Ippolito susține că vom trăi cu COVID-19 pe tot parcursul anului 2021, singura armă pe care o are acum omenirea fiind aplicarea măsurilor, potrivit Corriere della Sera.

„Va trebui să ne confruntăm cu această pandemie cel puțin pe tot parcursul anului 2021. Măsurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca să evităm răspândirea. Dar trebuie aplicate bine și este nevoie de colaborarea tuturor”, a declarat Giuseppe Ippolito.

Virusologul Giuseppe Ippolito: „Măsurile nu ajută dacă nu ne implicăm toți“

Directorul științific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma susține că scopul restricțiilor este tocmai reducerea circulației virusului.

„Dacă tendința infecțiilor nu poate fi stabilizată, orice efort va fi inutil. Orice prevedere poate fi decisivă sau inutilă, depinde de modul în care este aplicată. Se pot adopta cele mai severe restricții, însă dacă fiecare dintre noi nu este total implicat în respectarea lor, nu vor ajuta prea mult.

Virusul este în avantaj, în sensul că în primele zile de infecție acționează într-un mod absolut incontrolabil, deoarece infectații sunt contagioși 2-3 zile înainte de apariția simptomelor. Adesea, persoanele infectate rămâne asimptomatice, dar capabile să infecteze alte persoane. Testarea și izolarea sunt singurele contramăsuri, dar dacă numărul de cazuri crește peste un anumit nivel, sistemul clachează și apoi sunt necesare acțiuni agresive de atenuare și izolare“, a precizat Giuseppe Ippolito.

„Va trebui să ne ocupăm de această pandemie cel puțin pentru întregul an 2021“

Virusologul Italian consideră că vom trăi cu COVID-19 pe tot parcursul anului 2021.

„Anthony Fauci, virologul american, a spus deja că va trebui să ne ocupăm de această pandemie cel puțin pentru întregul an 2021, încercând să o ținem sub control. Sunt de acord. Primele vaccinuri și tratamente care sunt mai eficiente decât cele actuale ar putea fi disponibile de la sfârșitul acestui an și începutul anului viitor. Atunci va fi nevoie să le distribuim și să le facem accesibile pentru întreaga populație a lumii. O sarcină organizațională și logistică care nu poate fi realizată în câteva săptămâni”, a mai spus Giuseppe Ippolito.

Adauga un comentariu