Actualitate

Situație incredibilă la Spitalul Slobozia: Vaccinul anti-COVID-19 a fost distribuit în cutii de pizza!

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

O situație incredibilă a avut loc marți, 5 ianuarie, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Vaccinul anti-COVID-19 a fost distribuit în cutii de pizza.

De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului „Cantacuzino“ din Capitală, dozele necesare imunizării primilor medici din județ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei. La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza.

Deși a fost anunțată pentru ora 10.00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului „Cantacuzino“.

Primii medici ai unității medicale care s-au vaccinat au fost dr Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dr Anca Telehuz, șeful Unității de Primiri Urgențe, și dr Mirela Nițu, medic în cadrul UPU Slobozia.

Vaccinul anti-COVID-19, ambalat în cutii de pizza

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza, așa cum se poate observa în imaginea alăturată acestui articol. Dincolo de acest aspect, medicii care s-au imunizat consideră că vaccinul este singura cale prin care pandemia poate fi stopată.

„Știu că există foarte mulți oameni care nu cred în vaccin sau în virus… Însă, dacă s-ar putea, eu i-aș invita pe toți în izolatoarele noastre de la UPU să vadă pacienții. Bolnavii de COVID-19, mor cu ochii deschiși, așteptând să fie salvați… Este foarte greu de dus lupta cu acest virus. Acest vaccin reprezintă salvarea noastră!“, a declarat dr Mirela Nițu, imediat după imunizare.

50% dintre cadrele medicale din Slobozia și-au dat acceptul pentru a se vaccina împotriva COVID-19

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, potrivit estimărilor oficiale, aproximativ 50% dintre cadrele medicale și-au dat acceptul pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În multe cazuri refuzul a fost generat de faptul că respectivii angajați au trecut prin boală. «De la debutul pandemiei și până în prezent am avut 146 de colegi, cadre medicale, care s-au îmbolnăvit.

În prezent, mai sunt în concediu medical din cauza COVID-19 aproximativ 20 de cadre medicale!» a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.

Vaccinul anti-COVID administrat tuturor care doresc, la un spital din Găești

La centrul de vaccinare de la spitalul Găești se imunizează anticovid oricine dorește, nu doar cadrele medicale. Managerul spitalul a declarat în exclusivitatea pentru Realitatea Plus că el refuză să arunce dozele de ser neutilizate și, prin urmare, a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii. Inclusiv jurnalistul Realitatea Plus care a stat de vorbă cu el a fost invitat la centru să se imunizeze chiar astăzi. Legal, în această etapă a vaccinării, doar cadrele medicale au acces la ser și doar în baza unei programări.

Comitetul național de coordonare a vaccinării nu a anunțat că ar fi avizat până în acest moment utilizarea dozelor nefolosite pentru alte categorii de persoane.

Adauga un comentariu