Eveniment-Social

Situație îngrijorătoare în Iași! Nu mai există niciun pat disponibil în secțiile ATI – Video

Publicat: 06 oct. 2021
Imagini surprinse în secția ATI

Situția epidemiologică din România este una îngrijorătoare. În Iași, conform Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi, coordonator SMURD în regiunea de Nord-Est a ţării, nu mai există niciun pat în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și nici în Unitățile pentru Primiri Urgențe (UPU).

Ce facem cu Spitalul Mobil de la Lețcani?

Spitalul Mobil de la Lețcani este, în aceste momente, închis pentru pacienţii care au nevoie de Terapie Intensivă. Autorităţile se ceartă între ele iar pacienţii sunt nevoiţi să mai aştepte până să mai ocupe un loc în ATI. Totuşi, pe data de 4 octombrie s-a vorbit despre această unitate mobilă care s-ar dovedi a fi cu adevărat salvatoare. Autorităţile responsabile au declarat faptul că spitalul va fi operaţional dar că va avea o capacitate de doar 12 paturi:

„La unitatea modulară de la Lețcani se fac în prezent probe pentru instalația electrică și pentru instalația de gaze. Dacă rezultatele testelor vor fi optime, se va putea începe activitatea, cu sprijinul Consiliului Județean și CJSU, a domnului prefect. Vom încerca să operaționalizăm și această unitate, pentru că este absolut necesară. Stocatorul de oxigen a fost luat de la Lețcani, dar a fost solicitat să se readucă. Mai mult de 12 paturi nu vor fi disponibile fără acest stocator, dar acest lucru îl vom stabili în urma testelor pe care le facem acum”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Pe de altă parte, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu a declarat că unitatea medicală pe care o reprezintă nu mai este responsabilă de administrarea Spitalului Mobil de la Lețcani și că nu vrea să fie implicat în jocurile politice pentru că prioritatea lui și a cadrelor medicale este pacientul:

Nu voi accepta că imaginea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” şi a corpului medical care activează în cadrul spitalului să fie implicată în lupte politice sterile! Obligaţia noastră morala este faţă de pacienţi şi apatinatori, iar pregătirea şi expertiza noastră este una medicală, nu tehnica! menționează dr. Florin Roșu.

Comentarii
  • Da, aveți dreptate. E plin de moșnegi răciți terorizați de guvern și media.
    Moșnegi, care, în funcție de cât le e de rezistent organismul, vor fi omorâți de caletra, redemsevir, asezonate cu nițel tub de oxigen cu garnitura de klebsiela.

  • cate locuri sunt in spitale ?????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUNT PESTE 500.000 DE OAMENI IN ORAS.

Adauga un comentariu