National

Situație revoltătoare la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Zeci de persoane nu au putut vota deoarece reprezentanții secției de votare au refuzat să meargă la unitatea medicală de frica coronavirusului

Publicat: 06 dec. 2020
Urnă mobilă spital
Urnă mobilă spital

Zeci de persoane infectate cu noul coronavirus care sunt internate la secțiile din Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara deși au solicitat urnă mobilă, nu au avut cum să voteze. De frica virusului, reprezentanții secției de votare au refuzat să meargă la unitatea medicală.

În acest spital sunt internați aproape două sute de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Treizeci și doi dintre aceștia și-au manifestat dorința de a votat și au solicitat urnă mobilă. Totuși, aceștia nu și-au putut exercita dreptul la vot deoarece membrii Secției 163 au refuzat să meargă la spital.

„Toți cei din birou am refuzat, pentru că toți bolnavii sunt confirmați cu Covid. Toată lumea are familie și atunci am hotărât, în unanimitate, să nu meargă nimeni. S-a făcut un proces verbal în care s-a consemnat tot, am semnat toți cei zece membri”, a explicat președintele secției de votare 163 din Timișoara, Alexandra-Flavia Andreiana.

Această situația nu a reușit să fie rezolvată în favoarea pacienților. Reprezentanții BEJ au transmis că nu pot obliga membrii secțiilor de votare să se deplaseze cu urna mobilă.

„Membrii secției de votare au invocat protecția dreptului la propria sănătate, au întocmit un proces verbal prin care au constatat refuzul tuturor membrilor. Urmează să luăm act de acest proces verbal, poate fi eventual o contravenție privind refuzul de a participa la activitatea biroului electoral al secției de votare”, a explicat locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean, Mihaela Roibu.

Potrivit legii, urna mobilă poate fi transportată doar de către reprezentanții biroului electoral al secției de votare din acea circumscripție. Legea 208/2015 spune că se pot da sancțiuni pentru „încălcarea de către membrii birourilor electorale a obligației de a participa la activitatea acestor birouri”. Amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 4.500 de lei.

Votul a fost suspendat la Galaţi. Ce s-a întâmplat într-o secţie de votare

Incident la urne din cadrul alegerilor parlamentare a avut loc la Galați.

Incidentul a avut loc, în această dimineață, la Galați. A fost raportat faptul că două persoane nu au putut să voteze, deși s-au prezentat la urne încă de la prima oră a zilei. Asistenta din localitate care trebuia să le ia temperatura, nu ajunsese la muncă, așa că oamenii n-au putut intra în secția de votare. Ulterior, după ce cadrul medical și-a făcut apariția, oamenii și-au putut exercita dreptul de vot.

6 Decembrie, ziua alegerilor parlamentare

Astăzi au loc alegerile parlamentare și încă de dimineață, oamenii au mers către urnele de vot pentru a-și susține candidații. În cadrul alegerilor parlamentare 2020, prezența la vot va fi comunicată în timp real de BEC (Biroul Electoral Central), pe durata întregii zile. Acesta date sunt obținute din secțiile de votare, prin intermediul Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot (SIMPV).

Până la ora această oră , potrivit datelor furnizate de BEC, la vot au participat peste 1.102.946 de alegători, adică un procent de 6,06 %. Județele fruntașe sunt Mehedinți și Olt, cu o prezență de 8,73%, respectiv 8,38%.

Personalul dintr-o sectie de votare din Iasi ingheta de frig

Personalul dintr-o sectie de votare din Iasi, de la scoala G. Călinescu, indura un frig cumplit. Temperatura pe care acestia trebuie sa o suporte este de de maxim 10-11 grade Celsius.

În urma scrutinului de duminică, 6 decembrie 2020, vor fi aleși 136 de senatori și 329 de deputați.

 

Adauga un comentariu