Prima pagină » Titlurile zilei » Afaceristul Michael Nseir demolează construcția ilegală de la blocurile din Bucium! Apartamentele de la ultimul etaj vor fi transformate în pod – FOTO

Afaceristul Michael Nseir demolează construcția ilegală de la blocurile din Bucium! Apartamentele de la ultimul etaj vor fi transformate în pod – FOTO

15 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Sirianul Michael Nseir a construit două blocuri în Bucium cu două etaje. A ridicat ilegal un nivel suplimentar, dar s-a trezit cu Poliția Locală la poartă. Acum, afaceristul demolează ce a construit ilegal în timpul iernii

Michael Nseir, afacerist de origine siriană, a luat primele măsuri în cazul celor două blocuri de locuințe colective construite pe strada Fermei, nr.20A, zona Bucium din Iași. Cotidianul BZI a arătat în edițiile trecute că afaceristul a supraînălțat clădirile cu un etaj, fără să aibă autorizație de construire. Conform autorizației inițiale, afaceristul putea să construiască imobilele cu respectarea regimului de înălțime S+P+2E. Sirianul nu s-a mulțumit cu atât, a vrut încă un etaj.

De aceea, a solicitat la Primăria Iași eliberarea unui certificat de urbanism. Însă, municipalitatea nu a emis documentul dorit. În replică, Michael Nseir a acționat Primăria Iași în instanță pentru obligarea edililor să elibereze certificatul de urbanism. Însă, recent, reclamantul a renunțat la proces. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Afaceristul Michael Nseir demolează construcția ilegală din Bucium, după vizita Poliției Locale

În urma articolului publicat de BZI, Serviciul Control Urbanism din Cadrul Poliției Locale Iași i-a notificat pe reprezentanții My Plast Investment SRL (Michael Nseir – unic asociat), societatea prin care au fost construite cele două blocuri, să prezinte documentația care a stat la baza eliberării autorizației de construire. În consecință, beneficiarul proiectului a anunțat că va demola ultimul nivel și-l va transforma în pod, cum era menționat inițial în autorizația de construire. În cursul zilei de ieri, 14.02.2022, muncitorii se aflau la șantierul din Bucium. Au fost surprinși în timp ce demolau structurile de beton de la ultimul nivel al clădirilor. Contactat telefonic, afaceristul sirian a lăsat impresia că nu știe ce se întâmplă cu investiția din zona Bucium.

”Sunt plecat din țară. Dacă demolează, treaba lor, constructorul răspunde. Acolo era o mansardă din câte știu”, a precizat Michael Nseir.

Dacă ar fi reușit să autorizeze ultimele etaje, Michael Nseir ar mai fi câștigat 500 de metri pătrați utili, cu o valoare de piață de 600.000 de euro. Până la urmă, cele două clădiri rămân cu suprafața utilă de 1.337 de metri pătrați, cu o valoare de vânzare de 1,6 milioane de euro. În medie, fiecare apartament va avea suprafața utilă de 74 de metri pătrați. Suprafața terenului disponibilă este de 1.500 de metri pătrați.

Sirianul deține mai multe afaceri în municipiul Iași

Conform ultimelor date financiare, cele mai importante active deținute de Michael Nseir sunt amplasate pe Calea Chișinăului, pe locul fostei fabrici de mase plastice Moldoplast, cumpărată de sirian pe un preț derizoriu. După închiderea activității, afaceristul a început să încaseze sume importante din închirierea spațiilor, numai terenul vizat având o suprafață de 9,2 hectare. Activitatea de producție este încă prezentă pe societatea My Plast Investments SRL, care a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei, datorii de 9,3 milioane de lei, cu un număr de 58 de angajați. Afaceristul mai are calitatea de asociat unic în societatea Iași Conf SA, care se ocupă tot cu închirierea spațiilor. În urmă cu 14 ani, Michael Nseir a reușit să vândă cu 2,8 milioane de euro o clădire de pe Calea Chișinăului ce aparținea Moldoplast.

Cumpărător a fost Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară. În realitate, clădirea a fost abandonată, deși a fost plătită din bani publici. Afaceristul Michael Nseir demolează construcția ilegală din Bucium și după ce a fost reclamat de vecinii nemulțumiți de apariția blocurilor în zona de case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *