Culinar

Smochina se mănâncă cu coajă. Cum să servești corect pe masă acest fruct extraordinar

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Smochina se mănâncă cu coajă. Cum să servești corect pe masă acest fruct extraordinar
Fructele de pădure se servesc întregi, puteți servi frumos tăiate în două sau în patru părți

Tot mai multe persoane se întreabă dacă smochina se mănâncă cu coajă. Smochinele sunt un fruct exotic uimitor pe care oamenii îl mănâncă din cele mai vechi timpuri. Mulți oameni, când se confruntă pentru prima dată cu aceste fructe uimitoare, își pun diverse întrebări. Printre acestea se numără ce este o smochină și cum să mănânci acest fruct.

Smochinele sunt semnul distinctiv al bucătăriei mediteraneene. În țările din regiunea mediteraneană, poți vedea întotdeauna aceste fructe de pădure pe mese. Smochinele nu au nevoie de pregătire specială. Fructele de pădure se servesc întregi, puteți servi frumos tăiate în două sau în patru părți. Ca desert, smochinele se servesc cu smântână, cremă, siropuri si lichioruri. Smochinele vor fi mereu parfumate dacă, înainte de servire, le ții puțin la soare. O boabă de smochină se consumă proaspătă, sub formă de deserturi. De asemenea, fructul se poate servi și cu preparate din carne, sub formă de sos și umplutură. Smochinele pot fi servite și ca fel de mâncare independent, umplute cu un sos dulce de smântână cu nuci.

mai multe smochine pe o farfurie intregi si taiata
Ca desert, smochinele se servesc cu smântână, cremă, siropuri si lichioruri. Smochinele vor fi mereu parfumate dacă, înainte de servire, le ții puțin la soare

Smochina se mănâncă cu coajă. Reguli pentru a consuma fructul exotic

Cum să mănânci smochinele proaspete, fiecare decide singur. Aceste boabe poate fi mâncate întregi cu coajă, dar poți îndepărta pielea și mânca doar pulpa. Boaba trebuie să fie curată și uscată. Pentru a pregăti smochina pentru servire, trebuie să știi că aceasta trebuie spălată și lăsată să se usuce câteva minute.

Pentru a servi fructul frumos pe masă, boabele sunt tăiate în felii. Lângă ele se pune frișcă sau sos de smântână. De asemenea, acestea pot fi străpunse cu o furculiță de desert sau frigărui de lemn și  scufundate în sos. Boabele întregi pot fi mâncate cu mâinile sau tăiate cu un cuțit. Uneori, medicii recomandă consumul acestor fructe pentru a trata rapid tusea.

mai multe smochine intregi si taiate intr-un bol si pe masa
Smochinele nu au nevoie de pregătire specială

Nu există o regulă specială cum să mănânci smochine. Dar dacă te întrebi dacă mediteranienii mănâncă coaja de la smochine trebuie să știi că o fac. Un caz excepțional este dacă se dau smochine unui copil mic. Atunci pulpa este separată pentru el. Smochinele se mănâncă cu coajă, dacă boaba tocmai a fost smulsă dintr-un copac. Trebuie să știi că fructul scade trombocitele din organism.

Cum să mănânci smochine proaspete dacă urmezi o dietă?

Boabele proaspete au un conținut destul de scăzut de calorii și pot fi consumate în orice cantitate, dar trebuie să reții că smochinele sunt considerate fructe de pădure de vin. Fiecare boabă conține până la două procente alcool, așa că atunci când conduci o mașină, este mai bine să nu abuzezi de smochine. Acest fruct face parte din categoria alimentelor care scad trigliceridele.

Nu contează cum mănânci smochine, fie le consumi crude, cu sos, lichior sau doar întregi, principalul lucru este ca boabele să fie ușor încălzite la soare. Doar atunci poți simți tot gustul și aroma extraordinară a acestui fruct de pădure.

mai multe smochine care cresc pe copac
În țările din regiunea mediteraneană, poți vedea întotdeauna aceste fructe de pădure pe mese.

Multe femei însărcinate, știind despre prezența alcoolului în boabe, evită să folosească fructul, având grijă de sănătatea copilului nenăscut. Alimentația femeilor însărcinate trebuie să fie bine echilibrată și bogată în calorii. La întrebarea dacă este posibil ca femeile însărcinate să mănânce smochine, fiecare ginecolog va răspunde, nu numai posibil, ci și necesar. Fibrele alimentare pe care le conține aceste boabe uimitoare sunt pur și simplu necesare unei viitoare mame.

Pe lângă faptul că smochina se mănâncă cu coajă, trebuie să știi că aceste boabe sunt și foarte dulci. Ele conțin o cantitate mare de zahăr, așa că singura categorie de persoane cărora nu le este recomandat să consume aceste boabe sunt pacienții cu diabet. Astfel de persoane înainte de a utiliza această boabă, trebuie să consulte un medic.

o smochina taiata si alte smochine intregi pe o masa
Smochinele sunt semnul distinctiv al bucătăriei mediteraneene
Adauga un comentariu