Prima pagină » Sanatate » Burta la 4 luni de sarcină poze: De ce depinde dimensiunea abdomenului în perioada celui de-al doilea trimestru

Burta la 4 luni de sarcină poze: De ce depinde dimensiunea abdomenului în perioada celui de-al doilea trimestru

16 feb. 2022, 12:48,
BZI.ro, în Sanatate

Cu siguranță că poți vedea cum va arăta burta ta la 4 luni de sarcină după poze. Medicii spun că modul în care arată și crește burta în timpul sarcinii depinde de mai multe motive. Prin urmare, la unele femei burtica crește mai repede, la altele mai lent.

De cele mai multe ori, burta unei femei însărcinate depinde de fizicul acesteia, structura pelvisului, starea mușchilor, creșterea uterului și a copilului. De asemenea, dimensiunea depinde de cantitatea de lichid amniotic. La unele viitoare mămici burta este mare, la altele poate fi aproape invizibilă. Dar totuși, există câteva etape generale de creștere și dimensiune a abdomenului în timpul sarcinii.

femeie insarcinata care se tine de burta

Burta viitoarei mame se schimbă nu doar la exterior

Burta 4 luni de sarcină poze: Factorii care influențează mărimea abdomenului

De regulă, în primele etape ale sarcinii, burta nu crește în dimensiune. Este posibil ca aceasta să crească foarte puțin. Acest lucru se datorează faptului că uterul este încă foarte mic și ocupă puțin spațiu în pelvis.

Deci, de exemplu, până la sfârșitul săptămânii a 4-a, uterul ajunge doar la dimensiunea unui ou de găină. De aceea, în stadiile incipiente nu este vizibilă nicio creștere a abdomenului. Și numai după a 12-a săptămână, sfârșitul primului trimestru de sarcină, poți observa că burtica ta capătă dimensiune. De asemenea, abdomenul poate căpăta dimensiune și din cauza alimentației. Pentru a reuși să nu crești în greutate excesiv este bine să urmezi un regim alimentar.

În timpul celui de al doilea trimestru, copilul crește rapid în înălțime și în greutate. De asemenea, crește și uterul. De aceea, la o perioadă de 12-16 săptămâni, viitoarea mămică va observa că abdomenul ei a devenit deja suficient de vizibil.

persoana care masoara cu un metru abdomenul unei femei insarcinate

Până la începutul celui de-al treilea trimestru, toți vor observa burtica

Până la începutul celui de-al treilea trimestru, toți vor observa burtica. Abdomenul va fi clar vizibil chiar dacă vei poarta haine largi. Din aproximativ al doilea trimestru de sarcina, la fiecare examinare, medicul va determina înălțimea fundului uterin și va măsura circumferința abdomenului la nivelul buricului. Medicul monitorizează foarte atent creșterea burticii mamei. Acesta este cel mai simplu mod de a controla creșterea și dezvoltarea copilului nenăscut.

Cum își simte burta viitoarea mămică?

Burta viitoarei mame se schimbă nu doar la exterior. Din a 20-a săptămână de sarcină, mama începe să simtă mișcările bebelușului. La început, aceasta le simte sub formă de fluturi în stomac. În timp, mișcările devin mai intense, deoarece până la sfârșitul sarcinii, masa și dimensiunea copilului crește. Numărul de mișcări treptat scade, însă puterea lor crește.

Apropo, în timpurile mai vechi după forma abdomenului se încerca adesea să determine sexul copilului. Se credea că o burtă rotundă adăpostește o fată, iar una alungită și mai „ascuțită” prevestește un băiat. Cu toate acestea, aceste predicții nu s-au adeverit de fiecare dată. De cele mai multe ori forma și dimensiunea abdomenului nu depind deloc de sexul copilului.

femeie insarcinata care isi masoara cu un metru dimensiunea abdomenului

În timpul celui de al doilea trimestru, copilul crește rapid în înălțime și în greutate

La femeile voluptoase, înalte, burta poate fi mică și nu foarte vizibilă. Iar la femeile subțiri, în special cele cu un bazin îngust, burta pare foarte mare. De asemenea, starea tonusului muscular al peretelui abdominal și al uterului are un impact semnificativ asupra formei abdomenului. În timpul primei sarcini și dacă tonusul muscular este bun, abdomenul poate părea mai mic decât în ​​sarcinile ulterioare.

Cu siguranță, poți să vezi în prealabil cum va arăta burta ta la 4 luni de sarcină după poze. Însă, există posibilitatea ca abdomenul tău să nu fie exact ca în imagini. Dacă bebelușul crește repede sau este mare, atunci burtica mamei poate crește mai repede si poate fi chiar mai mare. Copiii sunt localizați în uter în moduri diferite. Astfel, la unele viitoare mămici, burta va fi mai puțin vizibil în trimestrul doi, iar la altele va începe să crească mai devreme și va părea mai mare.

grafica femeie insarcinata

Până la sfârșitul săptămânii a 4-a, uterul ajunge doar la dimensiunea unui ou de găină

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *