Prima pagină » Culinar » Șnițele pufoase și gustoase în pesmet auriu. Rețeta care te va cuceri imediat

Șnițele pufoase și gustoase în pesmet auriu. Rețeta care te va cuceri imediat

02 feb. 2024, 12:48,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, crocantă la exterior și fragedă la interior, ideale sunt niște șnițele pufoase și gustoase în pesmet auriu. Acestea se fac rapid și merg servite cu un sos de roșii sau de usturoi, dar și cu o salată de verdețuri și legume proaspete. Iată rețeta de șnițele care te va cuceri imediat.

Șnițele pufoase și gustoase  în pesmet auriu

Când vine vorba de gustoasele șnițele de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase. Dacă vrem să facem niște șnițele fragede, aromate și sățioase, putem face niște șnițele cu pesmet auriu.

Pesmetul auriu va oferi șnițelelor un gust aparte, un înveliș crocant și o textură fragedă. Șnițelele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație și îndemânare. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Șnițelele pot fi servite la orice masă și la orice ocazie. Pe lângă acest preparat culinar delicios, putem pregăti pentru cei dragi și un burger de casă de porc. Burgerii se fac cu ingrediente alese cu grijă și putem folosi condimente inedite pentru a oferi burgerilor mai multă savoare. Dacă vrem să pregătim niște burgeri de porc vom avea nevoie de 320 g de carne tocată de porc, 1 linguriță de condiment pentru carne, chifle pentru burger, sare, 1 castravete, 2 roșii, 4 lingurițe de muștar, 4 lingurițe de ketchup, 80 g de cașcaval, iar pentru sos vom folosi 2 linguri de maioneză și 1 lingură de iaurt.

Șnițelele de pui pufoase sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva secrete, la final vom obține un adevărat deliciu. Făcute cu carne de vită, de porc sau de pui, șnițelele pot fi consumate la orice masă alături de alte bucate alese.

Rețeta celor mai bune șnițele de casă

Pentru câteva șnițele de pui făcute cu pesmet auriu vom avea nevoie de 1 piept de pui mare, 4 ouă, 150 g de făină, 200 g de pesmet auriu granulat, condimente pentru carne de pui, sare și piper după gust.

Pieptul de pui se spală, se curăță apoi se porționează și se lasă la scurs. Se bate cu ciocanul de șnițele fiecare bucată de carne apoi se presară condimente. Fiecare bucată de piept de pui se așază pe un platou una peste cealaltă. Se lasă timp de 30 de minute pentru ca toate aromele condimentelor să pătrundă în carne.

Într-o farfurie se pune făina, iar în alta pesmetul auriu. Într-un bol se bat spumă ouăle împreună cu un pic de sare. Bucățile de carne se dau prin făină, prin ou apoi prin pesmet. Se prăjesc șnițelele într-o tigaie cu ulei încins. După ce se rumenesc șnițelele frumos pe ambele părți, se așază pe un platou cu prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul.

Șnițelele fragede și gustoase făcute cu pesmet auriu merg servite cu o salată sau cu un sos de roșii sau de usturoi. Rețeta de șnițele este simplă și poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Una dintre garniturile care merg de minune cu niște șnițele fragede și pufoase este salata de varză. O altă garnitură perfectă este cea cu cartofi la cuptor cu usturoi și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *