Primul termen în procesul şoferului drogat care, în august anul trecut, a ucis doi tineri și a rănit alți trei, într-un accident cu maşina, lângă 2 Mai, a avut loc joi, 22 februarie, la Judecătoria Mangalia.
Când a făcut prezența, judecătoarea a întrebat dacă la proces se află și unul dintre studenții uciși: „A decedat o victimă?”, s-a mirat ea când a auzit rumoarea celor din sală.
„Olariu Andrei Sebastian e prezent? Cum? A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți, doar fac prezența părților de pe listă.Vă rog să nu vorbiți peste instanță”, spune judecătoarea Popoviciu.
Tatăl unui tânăr mort în accident: „Judecătoarea întreba dacă e în sală”
Tatăl tânărului mort în accidentul de la 2 mai a declarat că judecătoarea l-a întrebat dacă fiul său se află în sala de judecată. Acesta a adăugat că nu a mai văzut în viața sa un asemenea judecător.
„V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a povestit el, cu ochii în lacrimi.
Cum motivează CSM decizia de a o păstra în funcție pe judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu
Judecătoarea controversată care instrumentează cazul lui Vlad Pascu a fost audiată la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), după ce s-a propus suspendarea acesteia din funcție. Înainte de a se afla decizia luată în legătura cu ea, Ancuța Popoviciu a avut o atitudine care a șocat pe toată lumea.
CSM își argumenteză decizia spunând că suspendarea din funcţie a unui judecător poate fi decisă doar în două situații, conform legii:
1. dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare;
2. dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.
„Analizând motivele invocate de Inspecția Judiciară în formularea propunerii de suspendare din funcție, Secția a reținut că, în cauza de faţă, nu au fost identificate elemente de natura celor care pot fi circumscrise cazurilor reglementate de textul de lege”, arată Consiliul Superior al Magistraturii.
Judecătorii din CSM susțin că respingerea propunerii de suspendare nu afectează derularea în continuare a procedurii disciplinare în cazul judecătoarei, iar cercetarea disciplinară „nu este de natură a aduce atingere prestigiului justiției”.
Ce spune CSM:
„Cu referire la primul caz ce permite măsura suspendării, Secţia a reţinut că exercitarea în continuare a funcției de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța nu este de natură a afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta.
Astfel, aspectele prezentate în spaţiul public au vizat critici aduse modalității în care doamna judecător a desfășurat cercetarea judecătorească într-un dosar penal, pentru care există alte remedii procesuale. De asemenea, aspectele privind încălcarea normelor de procedură penală pot fi invocate și prin formularea căilor legale de atac şi pot prezenta relevanţă pentru stabilirea vinovăţiei judecătorului în situaţia exercitării unei acțiuni disciplinare.
Cu referire la cel de-al doilea caz ce permite măsura suspendării, Secția a reținut că procedura disciplinară, prin ea însăși, nu este de natură a aduce atingere prestigiului justiției, rolul ei fiind, dimpotrivă, acela de a sancționa conduitele neconforme tocmai în scopul de a contribui la asigurarea prestigiului justiției.
Secția a constatat, totodată, și împrejurarea că până la acest moment nu s-a exercitat acțiunea disciplinară împotriva doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța, deși președintele Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, încă din 23.02.2024, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua verificările legale cu privire la aspectele decelate în presă în datele de 22 și 23 februarie 2024.
Respingerea propunerii de suspendare nu afectează derularea în continuare a procedurii disciplinare faţă de judecătorul vizat, fiind în competenţa Inspecţiei Judiciare prerogativa legală de a exercita acţiunea disciplinară dacă apreciază întrunite condiţiile legale”.
Aceasta,, judecatoare ” cu comportament aberant este consumatoare de droguri si apara interesele drogatului Pascu. La fel si judecatoares din Suceava care era consumatoare de droguri si achita pe toti traficantii si consumatorii de droguri. Halal justitie corupta ,mediocra si drogata!
Mai cunoaștem noi o speță și în Iasi când onorata ,,judecată” a pus cheltuielile de judecată în sarcina victimei care a avut mașina spartă de hoți și distrus sistemul de inchidere. Doi hoți au spart în total atunci 17 sau 18 mașini, doar cam 11 sau 12 persoane vătămate au depus plângere, restul neavând încredere în autorități. După 2 luni cei doi hoți puși în libertate și fără a achita prejudiciul vre o unei singure persoane. Asta da dreptate! Așa da, încredere!
Justitia romana, plina de nebuni si nepriceputi, dar cu salarii grase si pensii nesimtite.
Probabil că va deveni noul ministru. Multe,, succesuri”!
Pai daca ajung judecatori toate depravatele si drogatele care traiesc cu mari stabi din conducerea tribunalelor tot se vorbeste dar nu se iau masuri ca le deranjeaza pe ^DOAMNELE judecatoate de rahat care nu studiaza cazurile si vin in instante putind a hoiturile din dulapuri!! ROMANI TREZITIVA!!!