Local

Șofer din Iaşi, arestat preventiv după ce a urcat la volan beat!

Publicat: 26 feb. 2022
Șofer din Iaşi arestat preventiv după ce a urcat la volan beat
Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Iaşi, este cercetat și a fost arestat preventiv după ce a urcat beat la volanul unui autoturism

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Iaşi, este cercetat și a fost arestat preventiv după ce a urcat beat la volanul unui autoturism. Acesta a fost prins in comuna Dumești de către agenţii de la Poliția Rurală Lețcani.

Șofer din Iaşi, arestat preventiv după ce a urcat la volan beat! Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Iaşi, este cercetat și a fost arestat după ce a urcat beat la volanul unui autoturism. Acesta a fost prins în comuna Dumești de către agenţii de la Poliția Rurală Lețcani.

De altfel, zilele trecute, polițiștii ieșeni au asistat la peste 70 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin apeluri telefonice la numărul de urgenţă 112. Polițiștii au acționat la nivelul județului Iași şi pentru prevenirea accidentelor de circulație.

persoana care bea dintr-o sticla la volan
Bărbatul a fost prins în comuna Dumești de către agenţii de la Poliția Rurală Lețcani

Șofer arestat preventiv după ce a urcat beat la volanul unei maşini

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi
Bărbatul a fost prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași

Aşadar, agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au prins un bărbat în vârstă de 48 de ani în timp ce conducea un autoturism în comuna Dumești, fiind beat. Având suspiciuni cu privire la starea bărbatului, polițiștii l-au testat cu un alcooltest, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost dus de către polițiști la un spital pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei exacte. Acestuia i-a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, pe baza probatoriului administrat, individul a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore. Mai apoi, a fost prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătorie și, respectiv, Judecătoriei Iași. Astfel, şoferul a ajuns după gratii.

grafica dosar penal
Bărbatul a ajuns după gratii

Un alt tânăr, prins „în ofsaid” de poliţişti după un accident

barbat care sufla in alcooltest
Agenții din cadrul Secției VIII de Poliție Rurală Lețcani au prins un bărbat în vârstă de 48 de ani în timp ce conducea un autoturism în comuna Dumești

De asemenea, recent, un tânăr a fost prins de către polițiști după ce a urcat beat la volan și a produs un accident rutier. Acestuia i s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, tânărul de 29 de ani a condus beat un autoturism pe DJ 247, după care a pierdut controlul volanului și a intrat direct în niște copaci. În urma impactului, singurul rănit a fost  tânărul. Polițiștii l-au testat cu alcooltestul, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai apoi, acesta a fost dus la un spital pentru prelevare de mostre biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei tânărului.

După cercetări amănunțite s-a constatat că acesta nu are permis pentru nicio categorie de vehicule. Ulterior, ieşeanul a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, care a decis arestarea sa preventivă pentru 20 de zile.
Adauga un comentariu