Local

Șoferul CTP, care a condus beat și a acroşat o fetiţă, în Iași, a fost dus la audieri – FOTO/ VIDEO/ UPDATE: Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Publicat: 18 iun. 2021
Șofer CTP, care a condus beat și a lovit o adolescentă în vârstă de 15 ani
Șoferul CTP, care a condus beat și a lovit o adolescentă în vârstă de 15 ani

Astăzi, 18 iunie 2021, apar noi informații despre șoferul care a condus beat și a acroşat o fetiţă, în Iași. Acesta a fost dus la audieri.

UPDATE: Pe numele bărbatului a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Reamintim că joi, 17 iunie, a avut loc un accident rutier în cartierul Dacia. O adolescentă, în vârstă de 15 ani, care traversa regulamentar, a fost lovită de un autobuz, condus de un șofer, care consumase băuturi alcoolice.

Alcoolemia din sânge a şoferului autobuzului Companiei de Transport Public Iaşi a fost de 0.48 mg/ l alcool în sânge. Iar a doua testare, a reieşit 0.30 mg/l alcool în sânge.

Șoferul care a acroșat copilul în vârstă de 15 ani și era băut nu mai are contract de muncă. Acesta a fost dus la audieri

Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iași a transmis astăzi, 18 iunie 2021, vis a vis de cazul șoferului care a accidentat o adolescentă în vârstă de 15 ani, că acestuia i s-a intrerupt contractul de muncă. Directorul a menționat faptul că pentru alcool, compania prevede toleranță zero. Altfel spus, CTP efectuează, prin sondaj, controale alcooltestice.

Potrivit declarațiilor făcute de director, șoferii care sunt prinși că nu au alcoolemie zero, sunt trimiși acasă și sancționați administrativ. În condițiile în care zilnic sute de șoferi transportă mii, zeci de mii de ieșeni, compania efectuează, la intrarea în tură mai multe testări alcooltest.

„Măsurile sunt în continuare care au fost şi până acum. Şoferii se testează la ieşire. Astfel încât, cei care prezintă anumite indicii că au consumat alcool cu o seară înainte sunt separaţi şi trimiţi acasă şi sancţionaţi. Controalele se fac şi la capăt de linie de către echipajele de control care au în dotare aparate de alcooltesc. Bineînţeles, nu se pot acoperi toate mijloacele de transport în comun care sunt în jur de 150 de unităţi. Prin sondaj facem la capăt de linie. Din păcate, evenimentul de ieri arătat că la capete de linie, văd că este un obicei să cumpere nu ştiu ce alimente sau alte chestii.

Tolerantă zero la alcool, trebuie să fie responsabili, ei transportă oameni, toleranţa este zero. La alcool avem în contractul colectiv de muncă desfacerea acestuia”, a spus directorul CTP Iași

Comentarii
Adauga un comentariu