Actualitate

Solicitare de urgenţă! Călin Popescu Tăriceanu, cere public închiderea site-ului Administrației Prezidențiale, pentru fake -news

Publicat: 02 mai 2020
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere public închiderea site-ului Administrației Prezidențiale, pentru fake -news. Tăriceanu face referire la declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea școlilor din Franța, care ar fi dus la infectări în masă.

„Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020.

Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: “Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă”.

În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța așa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville. În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.

În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României (sursă: https://www.presidency.ro/…/declaratia-de-presa-sustinuta-d…). Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic.

Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului (https://comunitate.orange.ro/…/2317375-site-uri-inchise-anc…), site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro.

Comentarii
  • A mai facut iohanis afirmatia,ca PSD s-a inteles cu niste evrei,facand aluzie la Israel,a mai incalcat si Constitutia,dar n-a patit nimic.Trai pe vatrai,a ajuns si din nou presedinte.

  • Si, daca se poate, inchideti si fuhrerul ala imputit, tradator de tara, hot de case si mancator de kkt intr-o celula si aruncati cheia!

  • Romania, tara condusa de niste incompetenti din pacate. Sunt un UK, urmaresc si trag concluzii din ambele tabere…dar acasa e cascadorie cu C mare. Rade lumea de noi. Presedintele si el ca toti ceilalti, e la furat…vorbeste gura fara el

Adauga un comentariu